Krizni štab Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Mere koje je danas doneo Republički krizni štab važiće od srede, 17. marta do nedelje, 21. marta, saopštio je Krizni štab grada Sremska Mitrovica.

Od večeras u 20, odnosno 21 čas, biće zatvoreni kafići, restorani, barovi, tržni centri, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni.

Mere zatvaranja ne odnose na preduzeća, fabrike i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti. Takođe, u uobičajenom radnom vremenu biće otvoreni svi šalteri državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva, menjačnice.

dozvoljeno je da rade apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, veterinarske apoteke, benzinske pumpe i dostave hrane. trgovinski objekti gde se prodaju prehrambeni proizvodi,, prodavnice stočne hrane, pet šopovi, kiosci i trafike mogu da rade do 21.

Zelene pijace, tržnice uključujući i deo sa rasadom voća i povrća mogu da rade od 07 do 14 časova. Pogrebne usluge mogu da rade do 21 čas.

Obućarske, staklorezačke, stolarske, bravarske, krojačke, mestalostrugarske i slično, vulkanizeri, autoservisi, auto praonice, tehnički pregledi i radnje za hemijsko čišćenje mogu da rade do 21 čas.

Kategorizovani i nekategorizovani smeštajni objekti, uključujući i kategorizovani privatni smeštaj, mogu da pružaju ugostiteljske usluge isključivo korisnicima smeštaja, koji su kod njih registrovani do 21 čas.

Sportski objekti, isključivo za primenu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih sportskih Saveza, mogu da rade.

Sve javnobeležničke kancelarije u Srbiji nastavljaju da rade uobičajeno, radnim danom od 9 do 17 časova, uz pridržavanje protivepidemijskih mera.

Kako se navodi, nove mere za suzbijanje epidemije ne odnose se na promenu režima rada državnih organa i javnih službi.

Mere se ne odnose na veterinarske ordinacije i apoteke, kao i prodavnice stočne i hrane za kućne ljubimce.

Nadležni organi, inspekcijske službe i komunalna policija strogo će kontrolisati poštovanje epidemioloških mera u narednim danima.

Vakcinacija će odvijati bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije.

 

You may also like