Krizni štab Sremska Mitrovica: Broj obolelih, vakcinacija…

Od strane Ozon
1 komentar

Do 15. februara vakcinisano je 9500 gradjana dok je revakcinisano 4584 osobe.

“Ovih dana se vrši revakcinacija dok sutra počinjemo ponovo sa vakcinacijom na punktu u 6 zdravstvenoj stanici. Vakcinacija će se vršiti Sputnjik V vakcinom, za vakcinaciju je predvidjeno 100 lica. Sutra nam dolaze radnici iz Republike Srpske i njih će biti izmedju 400 i 450, biće vakcinisani na privremenom punktu u hali “Pinki”. Imaćemo pet ekipa koje će vršiti i pregled i vakcinaciju, vakcinisaće se kineskom vakcinom Sinofarm.” rekao je Elhag.

“Epidemiološka situacija se ocenjuje kao vanredna izuzev opštine Irig gde je situacija nepovoljna. U Sremskom okrugu registrujemo 524 aktivna lica dok u novom preseku ima 18 inficiranih lica.” rekla je dr Nada Zec.

Stanje po gradovima:

Sremska Mitrovica, 8 novoinficiranih, 161 aktivno lice.

Stara Pazova, 0 novoinficiranih, 137 aktivnih lica.

Ruma, 3 novoinficiranih, 74 aktivnih lica.

Indjija, 4 novoinficiranih, 67 aktivnih lica.

Irig, 0 novoinficiranih, 9 aktivnih lica.

Šid, 3 novoinficiranih, 41 aktivnih lica.

Pećinci, 0 novoinficiranih, 35 aktivnih lica.

“U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica sa stanjem u 7 časova ujutru 66 pacijenata leže u bolnici, od toga se na respiratoru nalazi 11 lica, trenutno 5 pacijenata čeka svoj PCR test. Sremski okrug je procentualno okrug sa najviše vakcinisanih gradjana. Doktor koji je bio načelnik odeljenja za psihijatriju je u toku svog rada dobio infekciju COVID-19, a doktorka koja je odlikovana i koja je prisustvovala uručenju odlikovanja je načelnik službe za anesteziju i reanimaciju.” rekao je dr Malobabić.

VIDEO:

You may also like

1 komentar

Sremski okrug procentualno ima najviše vakcinisanih – Ozon Media 17.02.2021. - 9:50 am

[…] Krizni štab Sremska Mitrovica: Broj obolelih, vakcinacija… […]

Komentari su zatvoreni.