Konjički sport popularan u Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Konjički klub „Srem“ iz Sremske Mitrovice, uveliko obavlja treninge  sa decom, članovima ovog kluba.

“Mogu da kažem da je sezona počela, početkom marta meseca. Moramo se pridržavati svih mera odnosno pravila jer će nam od toga zavisiti i treninzi. Veliki broj dece je zainteresovan za ovaj sport, što nama daje i dodatnu satisfakciju za rad”, kaže za Ozon Media, Marijana Trnić.

Treninzi se odvijaju vikendom od 9 do 14 časova. Treninzi nisu klasični, kod nas deca vode apsolutnu brigu o konjima.

Redovno nam se prijavljuje oko 50 nove dece tako da o broju clanova vise i ne razmišljamo., dodala je Marijana Trnić iz Konjičkog kluba „Srem“ 

Osim redovnih treninga Konjički klub „Srem“ planira i dodatna angažovanja, pa je tako za maj mesec planirana i izloža. 

“Za maj nam je u planu da organizujemo jednu interesantnu izložbu u našem kafiću na hipodromu po imenu inspiracija “Konj”. Došla sam na tu ideju jer sam videla da dosta dece iz našeg kluba crtaju naše konje”.

Nadamo se zanimljivoj sezoni, naše ambicije su postale veće tokom našeg dosadašnjeg rada i tako smo počeli sa treningom za enduras, koja je olimpijska disciplina. 

Počela je i galopska sezona, prve trke su organizovane i u maju će se održati  na hipodromu, ako to situacija sa Kovidom dozvoli.

Konjički klub Srem izdaje pansione za konje, dodala je Marijana Trnić, gde možete biti sigurni da će vaši konji biti zaista zbrinuti. 

You may also like