Sremska Mitrovica – Danas je održana zvanična konferencija projekta „Jačanje kapaciteta institucija zaštite i spašavanja – CoPRIS” u Gradskoj kući.

Finansiranje i realizacija projekta odvija se u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014.-2020., koji je ugovoren sa nadležnim Telom za ugovaranje – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU) u okviru Ministarstva finansija Republike Srbije. 

Ugovoreno je sufinansiranje projekta sredstvima Evropske unije u vrednosti od 408.751,05 EUR, što čini 79,04% ukupne vrednosti projekta, dok će ostatak sredstava obezbediti projektni partneri.

Grad Tuzla, kao nosilac projekta, u partnerstvu sa Vodoprivrednim preduzećem „Sava“ Sremska Mitrovica, Crvenim krstom grada Tuzle i Ronilačkim klubom Sremska Mitrovica, realizovati će projektne aktivnosti u periodu od 24 meseca.

Cilj ovog projekta je da se jačanjem kapaciteta zaštite i spašavanja na prekograničnom području, vezanim za spremnost i odgovor na prirodne i druge nesreće, prateći najbolje prakse Evropske unije u prevenciji katastrofa, dugoročno ojačaju kapaciteti svih institucija, smanji ranjivost lokalne zajednice i poveća otpornost na prirodne i druge nesreće.

Možda Vam se svidi i