Kako plešu Mitrovčani? Za vikend održano veče Salse

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Plesna radionica za sve ljubitelje salse  održana je na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici proteklog vikenda i to je bila prilika za sve da nauče osnovne korake karipskih plesova. Publika je uživala i u koreografijama profesionalnih plesača.

Radionica je održana u subotu 31.07 na Gradskoj plaži pod nazivom “Veče salse”.

Gradjani su mogli da prisustvuju časovima salse potpuno besplatno i sa svojim partnerima, prijateljima da zaplešu salsu.

Jovan Milosavljević, instruktor plesa preko 30 godina rekao je da su Mitrovčani odlični, da dobro plešu i da se odazvalo mnogo ljudi.

Milosavljević je sa klubom Latino Blanca SM, 2013. godine bio prvak sveta kao tim u Madjarskoj.

Organizator je bio “Latina Blanka Sm” iz Sremske Mitrovice, uz podršku Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

Salsa je vrsta plesa, ali reč „salsa“ znači „sos“. Taj termin se koristio za ceo spektar različitih karipskih plesova, a kasnije za novonastali ples, koji je danas poznat kao „salsa“. Mitrovčani su na gradskoj plažu u Sremskoj Mitrovici mogli da gledaju, ali i učestvuju u radionicama salse i da nauče osnovne korake ovog plesa uz muziku od osam taktova.

Salsa je u suštini veoma jednostavan ples sastavljen od šest koraka na osam muzičkih bita. Kada se dobro savladaju i uvežbaju ti osnovni koraci, a samim tim i ritam, onda je učenje raznih figura veoma jednostavno. Devojke čak ne moraju sve ni da ih znaju već treba da nauče da dobro prate partnere. Najzastupljeniji je na zabavama i plesnim večerima. Kod nas je salsa već postala svojevrsni brend, pa se ne kaže da „idem na ples“ već na „salsu“, ili „ne idem na plesno veče“ već na „salsa žurku“.

Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu će i dalje podržavati ovakav vid dešavanja, a sve u cilju promovisanja kulturnog leta Grada Sremska Mitrovica.

You may also like