Kako da PROVERITE da li Vam je uplaćeno 30 evra

Od strane Ozon
0 komentar

Svim punoletnim građanima koji su se još u aprilu prijavili za paket „30 + 30“ drugi deo pomoći u iznosu od 30 evra leći će danas ili sutra na bankovne račune.

Provera uplate

Oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija „Provera statusa prijave“.

Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte.

Odmah ćete dobiti informaciju.

Država još jednom pomoći svim punoletnim građanima, koji će dobiti još 20 evra, i to već u decembru. Od Nove godine stiže i povećanje za zaposlene u javnom sektoru, najviše za radnike u vojsci, zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

Sredinom decembra planirana je i isplata dodatnih 20 evra, a ministar finansija Siniša Mali  je detaljno objasnio ko će i na koji način morati da se prijavi za novu državnu pomoć.

– Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra ne treba da se prijavljuju za dodatnu pomoć od 20 evra, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru. Takođe, ni korisnici penzija, primaoci socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju – napominje on i dodaje.

– Ostali punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, koji se prethodno nisu prijavili za dva puta po 30 evra, a sada žele da dobiju dopunsku pomoć u iznosu od 20 evra moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs, u periodu od 15. do 30. novembra. Takođe, svi oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište ili ličnu kartu treba da se prijave ukoliko žele pomoć.

Možda Vam se svidi i