Kako će sledeće sezone izgledati Superliga i Prva liga Srbije?

Od strane Ozon
0 komentar

Sada je jasno kakve bitke će se voditi za opstanak u dva najviša ranga

Kako će izgledati takmičenje u fudbalskoj Superligi i Prvoj ligi u sezoni 2021/2022? Da li će biti promena “pravila” o bonus igračima ili broju stranaca?

Kako trenutno stvari stoje, planovi uspostavljeni pred početak ove takmičarske godine ostaju na snazi. A oni kažu:

Od sledeće sezone Superliga Srbije ponovo će imati 16 timova. Vratiće se i plej-of i plej-aut, a biće odigrano ukupno 37 kola.

Ovakva rasplet znači i da će iz Superlige na kraju nadmetanja u sezoni 2020/2021. ispasti šest klubova, dok će iz Prve lige u niži rang čak osam ekipa. Do promena u ovoj sezoni došlo je zbog problema sa koronavirusom tokom prošle, prekinute sezone, kada je doneta odluka da nema timova koji se sele u niži rang. Zbog toga su i Superliga, ali i Prva liga Srbije proširene.

Pogled na tabelu Superlige kaže da su u zoni ispadanja Rad, Napredak, Inđija, kao i Zlatibor, Mačva i Bačka koji su praktično već članovi Prve lige. Novi Pazar koji je 14. na tabeli ima isti broj bodova kao i Rad (36), dok Javor koji je na 13. poziciji ima bod više. U krugu onih koji su ugroženi su i Radnički i Voždovac (osvojili su po 38 bodova).

Što se tiče donjeg dela tabele u Prvoj ligi Srbije Trajal iz Kruševca koji je 11. na tabeli ima 33 poena, a ispod crte su i Dubočica (31), Jagodina (31), Radnički Pirot (29), Dinamo Vranje (29), Radnički Sremska Mitrovica (29), Zemun (22), Sloga (21). Iznad “crte” trenutno su Borac 1926 (34 osvojenih bodova), Grafičar (36), Železničar Pančevo (37)…

Ono što je jasno je da će i u sledećoj sezoni važiti pravila oko bonus igrača, a za sada nema zvaničnih inicijativa oko menjanja pravila o broju stranaca.
Ipak, to što trenutno nema ovakve inicijative, to ne znači da je do početka nove sezone neće biti.

Izvor: tvarenasport.com

Možda Vam se svidi i