Još jedna opština pozvala građane da ne organizuju proslave

Od strane Ozon
0 komentar

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije usled korona virusa, Štab za vanredne situacije Opštine Ljig apelovao je juče na građane da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i na privatnim posedima, dok se epidemiološka situacija ne stabilizuje.

– Na sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Ljig razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na području opštine i ista je ocenjena kao nepovoljna zbog čega se apeluje na sve građane naše opštine da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i na privatnim posedima, dok se epidemiološka situacija ne stabilizuje – navodi se na sajtu Opštine u izveštaju sa sednice Štaba.

Takođe, Štab za vanredne situacije Opštine Ljig pozivao je sve stanovnike koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, s obzirom na to da se poslednjih dana beleži stalan porast broja zaraženih od korona virusa.

Prvi je „nogu povukao“ Novi Pazar, koji je još pre desetak dana ukinuo sva slavlja na teritoriji grada.

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru doneo je naredbu kojom se zabranjuje organizovanje porodičnih veselja u ugostiteljskim objektima.

Istovremeno je i Štab za vanredne situacije grada Šapca doneo odluku da se u narednom periodu ne održavaju tradicionalne manifestacije, Čivijaški Karneval i Šabački Vašar.

– Mislim da je ovo ispavna odluka bez obzira što je ekonomija jako bitna za funkcionisanje grada. Zdravlje naših sugrađana je na prvom mestu kao i činjenica da je povećan broj obolelih u našem gradu – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

– Imamo veliki broj pozitivnih učenika, 11 dece u predškolskoj ustanovi, 87 učenika osnovnih škola i 155 učenika srednjih škola. Oni su najbrojniji učesnici ovih manifestacija. Mislim da je ovo najbolje rešenje. Imamo vremena kada ćemo slaviti. Ovo je ozbiljno vreme koje zahteva ozbiljne odluke – dodao je dr Pajić, prenosi Telegraf.

Sremski Karlovci su polovinom ovog meseca proglasili vanrednu situaciju, što je automatski odložilo i manifestaciju „Karlovačka berba grožđa“ koja je planirana za prethodni vikend.

I septembraski vašar u Rumi nije biti održan. Ova odluka doneta je na poslednjoj održanoj sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma.

Razlog zbog donošenja ove odluke jeste nepovoljna epidemiološka situacija sa virusom COVID19

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik