Još jedna KOMPLETNA adaptacija Osnovne škole

Od strane Ozon
0 komentar

Danas su predstavnici lokalne samouprave posetili radove na rekonstrukciji Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“. Radove su posetili zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Gradske uprave za opšte i spoljne poslove Miroslav Jokić.

Cena ovog projekta i radova iznosi 9.776.086,00 dinara.

Radovi su počeli 26. oktobra.

Načelnik Jokić je rekao, da se radovi na rekonstrukciji izvode sredstvima Ministarstva pravde, dodaje da su ovi radovi nastavak iz 2018. godine kada je rađen krov.

„Radovi obuhvataju kompletnu sanaciju objekta u smislu zamene stolarije, izolacije i kompletnih unutrašnjih instalacija, struje, vode, grejanja, kao i radovi na podovima i kupatilima. Nakon završetka radova koji će trajati 90 dana, učenici i nastavno osoblje radiće u savremenim i modernim uslovima, kakvi oni i treba da budu. Od strane nadležnih službi nisu pronadjene nikakve nepravilnosti i svi radovi teku planiranom dinamikom.“ rekao je načelnik Miroslav Jokić.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić prokomentarisao je radove i rekao da ulaganje u bolje i kvalitetnije uslove za obrazovanje dece je jedan od prioriteta gradske uprave i dodao da mu je drago što su sva sredstva ravnomerno raspoređena jer je sam cilj da grad bude jedna porodica.

Bivša učenica ove škole, današnji član Mesne Zajednice Zasavica I Danica Pavlović rekla je da joj je drago što će deca da dobiju novu školu u kojoj će moći da vode nastavu i koja će biti zdrava za njih.

Slađan Papić, direktor ove škole rekao je da stara zgrada škole prokišnjava, da ju je teško koristiti ali da sa rekonstrukcijom škole, oko 30 učenika imaće najsavremenije uslove za nastavu.

„Škola ima dve učionice od 50 kvadrata, prostoriju za predškolce, zbornicu i sanitarne čvorove, što apsolutno ispunjava uslove za ovaj broj učenika koji su u Zasavici I.“ kratko je dodao Papić.

Možda Vam se svidi i