Jedan od centara za obuku poljoprivrednika u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
2 komentari

U naredna tri meseca u Srbiji će biti izgrađeno nekoliko Centara izuzetnosti u kojima će poljoprivrednici moći da se obuče za primenu najsavremenijih tehnologija u agraru.

To je dogovoreno na današnjem sastanku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i direktora Agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Galita Pelega, koja je nadležna za promociju savremenih tehnologija, u prisustvu izraelskog ambasadora Jahela Vilana.

U centrima će biti instalirane najsavremenije tehnologije koje se koriste u poljoprivredi i to od oblasti povrtarstva, pa sve do korišćenja najnovijih robota i dronova.

Kako saznajemo od ministra Branislava Nedimovića, jedan od ovih centara za obuku i primenu najsavremenijih tehnologija u agraru otvoriće se i u Sremskoj Mitrovici.

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, projekat predstavlja moderan transfer znanja u narednih deset godina.

Izrael je lider u toj oblasti i predstavlja vrh u proizvodnji i primeni savremenih tehnologija, navedeno je u saopštenju.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Jedan od centara za obuku poljoprivrednika u Sremskoj Mitrovici - Sremske vesti 18.12.2021. - 1:30 pm

[…] Kako saznajemo od ministra Branislava Nedimovića, jedan od ovih centara za obuku i primenu najsavremenijih tehnologija u agraru otvoriće se i u Sremskoj Mitrovici, piše Ozon. […]

Jedan od centara za obuku poljoprivrednika u Sremskoj Mitrovici | Vojvodina uživo 18.12.2021. - 3:15 pm

[…] Kako saznajemo od ministra Branislava Nedimovića, jedan od ovih centara za obuku i primenu najsavremenijih tehnologija u agraru otvoriće se i u Sremskoj Mitrovici, piše Ozon. […]

Komentari su zatvoreni.