JEDAN BRAT NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI, DRUGI SVEDOK

Od strane Ozon
0 komentar

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, u ponedeljak je održano pripremno ročište Dejanu Eriću (39) iz Jarka, kojem se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozovoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Erić je okrivljen za ubistvo rođenih braća Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga, koje se dogodilo početkom decembra 2020. godine, u šumi u potesu sela Jarak, kod Sremske Mitrovice.

Kako saznajemo, na pripremnom ročištu predlagani su dokazi, a očekuje se da će Erić svoju odbranu izneti na glavnom pretresu, koji je zakazan za početak sledeće godine.

Za ovaj krvavi zločin koji je potresao region, pored Dejana bio je osumnjičen i njegov mlađi brat Nebojša (37), ali je protiv njega obustavljen postupak, jer nije bilo dokaza krivičnog gonjenja. Šta je prethodilo ovom stravičnom događaju koji se desio dok su bili u lovu na tartufima, to jedino znaju braća Erići, koji bi mogli da otkriju sudskom veću tokom suđenja.

Kako navodi naš izvor iz policije, tog kobnog jutra, četvorica muškaraca srela su se u šumi nakon čega je došlo do verbalnog sukoba a kada se strasti nisu smirivale, eskalirale su u fizički obračun.

– Jeličići koji su u tom trenutku imali kopalice, nasrnuli su na Nebojšu i počeli da ga udaraju po glavi, onda je Dejan izvukao pištolj i počeo da puca u njih. Predrag je bio pogođen jednim hicem u grudi a Stanislav sa dva metka, i to u stomak i grudi. Od zadobijenih povreda braća su preminula na licu mesta. – navodi izvor iz policije dodajući da je Nebojša pozvao policiju i tada ispričao šta se dogodilo.

Iako je često dolazilo do sukoba između tartufara za tržište, ovo je prvo ubistvo u Srbiji, zbog lova na “podzemno blago“. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na tom terenu, ali i da će se plaćati ljudskim životima to niko nije mogao ni da nasluti.

Posle ove tragedije na području Sremskog okruga, nije zabeležen ni jedan incident među tragačima “zlatne gljive“, za vreme lova na ovu skupocenu gljivu, policijske patrole i dalje se mogu videti kako obilaze metsa, gde se nalaze tragači.

Smiljka Kostić

Možda Vam se svidi i