Javni poziv za dodelu sredstava preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju 1. marta

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisaće 1. marta 2021. godine Javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, najavila je resorna ministarka Darija Kisić Tepavčević na sastanku sa predstavnicima Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Srbije (UIPS), saopšteno je iz ministarstva.
– Prioritet ministarstva je da raspodela sredstava doprinese ekonomskom osnaživanju preduzeća i otvaranju novih radnih mesta za osobe sa invaliditetom – rekla je Kisić Tepavčević.
Ministarstvo će putem javnog poziva preduzećima dodeliti sredstva za repromaterijal, a osnovni kriterijum za raspodelu sredstava biće broj osoba sa invaliditetom koje su zaposlene u ovim preduzećima.
U Srbiji posluje 61 preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, u kojima je zaposleno 1.708 lica, od toga 1.150 osoba sa invaliditetom, i teritorijalno su raspoređena u 23 lokalne samouprave.
Ovogodišnji budžet Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za podršku preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom iznosi 625 miliona dinara, od čega je 175 miliona dinara opredeljeno za raspodelu putem Javnog poziva.

Možda Vam se svidi i