Izmena i dopuna Zakona o ličnoj karti. Na Skupštini Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Poslanici Skupštine Srbije počeće danas poslednju sednicu svog redovnog prolećnog zasedanja na kojoj će razmotriti Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ličnoj karti i druge propise.

Promene su predložene zbog nedostataka u važećem zakonu i zbog obaveze koja proizilazi iz projekta Vlade „Stop birokratiji“.

Predlog je da se u lične karte doda podatak o adresi prijavljenog prebivališta, da se odredbe Zakona o ličnoj kartise usklade s propisima o elektronskom dokumentu, a novina bi bila i da se za lica starija od 16 godina lična karta može izdati uz saglasnost samo jednog roditelja.

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o zaštiti poslovne tajne, kojim se ta oblast usklađuje s propisima Evropske unije.

Ranije je najavleno da će se na sednici, ukoliko poslanici prihvate, po hitnom postupku verovatno biti izmene Zakona o akcizama kojima će se politika akciza na alkoholna pića harmonizovati sa standardima Evropske unije.

Redovno prolećno zasedanje završava se u četvrtak posebnom sednicom na kojoj će poslanici postavljati pitanja članovima Vlade Srbije.

U narednim mesecima mogu se očekivati vanredna zasedanja, sve do 1. oktobra, kada bi trebalo da počne redovno jesenje zasedanje.

Možda Vam se svidi i