Iva u tehnici najbolja u Srbiji. Devojčica koja tačno zna šta želi i na tome radi bez predaha

Od strane Ozon
0 komentar

Učenica škole  “Boško Palkovljević Pinki”, Iva Selaković 7-2 osvojila je 1. mesto na Republičkom takmičenju iz predmeta tehnika i tehnologija. Ovo takmičenje održano je 15. maja u Nišu.

Učenica Iva Selaković već nekoliko godina tehnikom i tehnologijom, a po rečima njene mentorke Dajane Ivanković, Iva je “dete budućnosti”.

Interesovanje za, tehniku kod Ive primetila je njena mentorka u petom razredu.

Iva je još u petom razredu bila medju pet najboljih u Srbiji u svom uzrastu. Beogradske škole imaju perfektne uslove za rad, ovde i nisu takvi i mi se često snalazimo. Ipak ona je prva u Srbiji u svom uzrastu.

Sada je prva na Republičkom nivou, to je najviši nivo za decu. Ukoliko bude takmičenja i van zemlje, možda se prijavimo i za neko takmičenje dalje, ja mislim da ona ima sve potencijale. Nas dve imamo neku našu povezanost, ona ima svoj cilj, i gleda samo pravo, uvek traži literature, prepoznala sam to u petom razredu”, kaže mentorka Ive Selaković, Dajana Ivanković

Redovno svake godine izlazimo na takmičenja, ali otkako je Iva došla, prosto znamo da ćemo uvek pobediti. Ona je dete budućnosti. Mi kao tim lepo funkcionišemo, i bez puno priče, dodala je Ivanković.

Iva je stavila pečat na svoj rad i ljubav prema ovom predmetu na Republičkom takmičenju u Nišu gde je medju preko 70 učesnika njenog uzrasta osvojila prvo mesto sa maksimalnih 60 bodova, na najvišem nivou takmičenja u Srbiji.

Iva Selaković učenica VII razreda kaže da je veoma srećna što je ostvarila ovakav uspeh.

 „Ove godine zbog pandemije nismo imali praktičan rad, ali imali smo test, koji je sastavni deo takmičenja. Bilo je teško ali sam spremila i naporno učila. Planiram da upišem  prirodni smer u gimnaziji ili u tehničkoj školi „Nikola Tesla”, arhitektonski  smer.”

Možda Vam se svidi i