Interna kontrola u Domu zdravlja zbog smrti muškarca koji je preminuo od srčanog udara

Od strane Ozon
3 komentari

Živko Rakulić (56) preminuo je prvog aprila u ranim jutarnjim satima ispred druge Zdravstvene stanice u Sremskoj Mitrovici. Živko  je preminuo od srčanog udara, samo pola sata nakon što su ga iz Hitne pomoći, po rečima kolege, bez pregleda poslali u ordinirajuću zdravstvenu stanicu.

Po rečima PR službe iz Doma zdravlja, obavlja se redovna procedura, oformljena je interna komisija koja će u toku naredna 24 časa ispitati činjenice oko slučaja. Nakon rada interne komisije, Dom zdravlja će izdati saopštenje.

Očekuje se da u Dom zdravlja dodje i Pokrajinska inspekcija, radi dalje kontrole.

Oko šest sati ujutru, u pratnji kolege sa posla, Živko Rakulić se javio noćnoj smeni Hitne pomoći.

Po rečima kolege Živka Rakulića, on se žalio  da ga bole ruke, da je u strahovitim bolovima, a medicinski radnik je pacijenta poslao da ide kod  svog lekara.

Iz Hitne pomoći, koja se nalazi u dispanzeru na Savi, ulica Promenada, Živka je kolega odvezao do  Druge zdravstvene stanice u ulici Petra Preradivića, koja je u tom momentu bila zatvorena. Vrlo brzo Živko Rakulić je preminuo od srčanog udara  ispred zdravstvene stanice.

Nezvanično saznajemo, da je Hitnu pomoć pozvala spremačica koja radi u Drugoj zdravstvenoj stanici.

Hitna pomoć je stigla samo da konstatuje smrt.

Sin preminulog, Živojin Rakulić, danas podnosi tužbu protiv Doma zdravlja i NN lica. 

Možda Vam se svidi i

3 komentari

Boba 07.04.2021. - 9:26 am

Tu nema sta da se raspravlja. Osobu koja ga je poslala kod svog doktora poslati na zatvorsku kaznu od 30 godina! To nije nesavesno lecenje i postupanje nego cisto namerno ubistvo. Jos plus takva osoba koja ne prepoznaje simptome infarkta ne sme dozivotno da se bavi medicinskim radom.

Dom zdravlja pokreće disciplinski postupak – Ozon Media 07.04.2021. - 3:16 pm

[…] Interna kontrola u Domu zdravlja zbog smrti muškarca koji je preminuo od srčanog udara […]

Dejan 08.04.2021. - 5:49 am

Ajoj koliko takvih ima ihaaa.Tuzno je to sto takav human posao rade jako neodgovorna lica svaka cast odgovornim pojedincima,ali koliko narod vidi vise je ovih prvih i to podjednako i u Domu zdravlja a tek u Bolnici.

Komentari su zatvoreni.