Predlažemo/ Glasajmo za – EKOLOŠKI SEMAFORI ZA SREMSKU MITROVICU, ZA MITROVICU BEZ SMOGA!

Glavni cilj ovog predloga je zaštita kvaliteta vazduha, kroz uticanje na smanjenje nedozvoljenih suspendovanih čestica. 

Kako se navodi u njihovom saopštenju, za ekološke semafore i ekološke saobraćajne znakove, treba glasati jer će oni skrenuti pažnju vozačima automobila da ugase motore dok čekaju zeleno svetlo na semafor

Gradski odbor Evropske zelene partije Sremska Mitrovica POZIVA sve  svoje članove, ekološke aktiviste i građane Sremske Mitrovice da uzmu aktivno učešće u participativnom budžetiranju našeg grada za 2022. godinu i davanjem svog glasa svi zajedno učinimo MITROVICU BEZ SMOGA!

Glasajmo za ekološke semafore i ekološke saobraćajne znakove, koji će skrenuti pažnju vozačima automobila da ugase motore dok čekaju zeleno svetlo na semaforu. Oterajmo “ubice iz vazduha” iz našeg grada!

Neophodno je uticati na kvalitet vazduha pogotovo na smanjenje nedozvoljenih suspendovanih čestica PM 10 i PM 2,5, ovo je prilika kada građani svojim GLASOM mogu uticati na poboljšanje životnog okruženja! Ujedno ZELENI traže DA SE NASTAVI i dalji razvoj TOPLIFIKACIJE i GASIFIKACIJE grada Sremske Mitrovice i smanjenje individualnih ložišta kod domaćinstava, neophodno je iznaći nove načine subvecionisanja građana za ovu namenu.

Od gradskih vlasti Zeleni TRAŽE i nastavak  dalje sadnje drveća i izgradnju novih  biciklističkih staza, sve ove mere doprineće smanjenju štetnosti od izduvnih gasova iz saobraćaja!

GLASAJMO ZA PREDLOG  BR 2 – EVROPSKA ZELENA PARTIJA

Možda Vam se svidi i