Igor Jurić povodom Svetskog dana Bezbednosti na internetu održao je predavanje pred Mitrovačkim školarcima na temu kako da se zaštite na društvenim mrežama. Deca su tom prilikom odgledala film koji je na njih ostavio jak utisak ali i na prosvetne radnike koji su prisustvovali.

“Zahvalan sam gradu Sremska Mitrovica na pozivu, što su se setili, mi smo imali nekoliko poziva iz Beograda i sa našim partnerom iz Telenor fondacije smo želeli da radimo u Beogradu ali se grad Sremska Mitrovica zaista potrudio da ovde govorimo i razgovaramo sa djacima i roditeljima naših škola. Zahvaljujem se gradonačelnici, načelniku za obrazovanje, zameniku gradonačelnice koji su zaista uvideli koliko je ovo važna tema. Danas će deca videti životna iskustva, sve što je radjeno, radjeno je u skladu onog što se desilo, ne znamo šta se desilo danas ali znamo šta se desilo juče, na osnovu toga radimo preventivne aktivnosti, mislim da su ove edukacije izuzetno zanimljive, obišli smo preko 500 škola, gradskih kuća, malo nas je sprečila ova pauza, zahvalan sam što ću biti ovde.” rekao je Jurić.

“Uporedo sa razvojem informacionih tehnologija, informatičkog društva i sve češćom primenom internets u školovanju i poslovanju, životu, tako se razvio i fenomen internet nasilja. Tema tribina je bezbednost dece i mladih koja je izuzetno korisna posebno kada nešto više o tom problemu možemo da čujemo na bazi ličnih iskustava i primera. Jako su bitni načini prevencije tj kako da to internet nasilje predupredimo. Zbog epidemijskih mera moramo da ograničimo broj prisutnih, omogućeno je online emitovanje.” rekao je Samardžić.

Možda Vam se svidi i