Grupa Sabaton, ponovo će imati pesmu o Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Sabaton je snimio pesmu o srpskoj heroini Milunki Savić – Lady of the Dark.

Grupa Sabaton će 2022. godine objaviti novi album pod nazivom „The War To End All Wars“, a svetlost dana će zvanično ugledati 4. marta.

Novi album će imati 11 pesama i „dolazi u impresivnom rasponu fizičkih konfiguracija koje su delimično strogo ograničene“. „The War To End All Wars“ je nastavak njihovog prethodnog albuma „The Great War“ i fokusira se na zverstva, čuda i dešavanja oko Prvog svetskog rata.

Jedna od numera je „Lady Of The Dark“ koja govori o srpskoj heroini Milunki Savić.

Foto sabaton.fandom.com

Milunka Savić je  bila je srpska heroina Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, narednik u Drugom puku srpske vojske „Knjaz Mihailo“, žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja. Ranjavana je u borbama devet puta. Zbog neizmerne hrabrosti Francuzi su je prozvali „srpska Jovanka Orleanka“.

Grupa Sabaton je na albumu „The Last Stand“ 2016. godine objavio pesmu „Last Dying Breath“. Motiv za nastanak pesme, autori su pronašli u govoru braniocima Beograda, koji je održao major Dragutin Gavrilović u oktobru 1915. godine, za vreme odbrane Beograda u Prvom svetskom ratu.

Last Dying Breath (srp. Poslednji umirući dah) je pesma švedskog pauer metal benda Sabaton, sa albuma The Last Stand iz 2016. godine.

Možda Vam se svidi i