Grad organizuje proslavu maturskih večeri

Od strane Ozon
0 komentar

Proces imunizacije u Sremskoj Mitrovici protiče na zadovoljavajućem nivou, vakcinisano je preko 50% populacije, Grad Sremska Mitrovica odlučio je da ovog leta preuzme kompletnu organizacionu i finansijsku odgovornost za proslavu maturskih večeri za svih šest mitrovačkih srednjih škola.

Proslave će se održati krajem juna u letnjoj bašti Restorana „Srem“ u organizaciji Gradske uprave za obrazovanje i Gradske uprave za kulturu i sport.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, rekao je da je maturska proslava, proslava koja se pamti čtavog života, da su to proslave koje se iščekuju sa nestrpljenjem i da se tako obeležava kraj jedne faze školovanja.

„S obzirom na brojna ograničenja s virusom COVID-19 koja traju već godinu ipo dana, prošle godine čitava jedna generacija maturanata ostala je uskraćena za proslavu maturske večeri, a uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju koja se poboljšava, i činjenicu da se nalazimo u povoljnoj imuno fazi, gde proce masovne imunizacije u našem gradu teče na veoma zadovoljavajućem nivou, preko polovine Mitrovčana je vakcinisano. Grad je doneo odluku da dozvoli organizovanje srednjoškolskih maturskih večeri i da na sebe preuzme kompletnu finansijsku i organizacionu odgovornost. Maturanti neće snositi troškove, za svih šest srednjih škola biće organizovane proslove, tokom pet večeri u drugoj polovini juna, u letnjoj bašti hotel Srem, u organizaciji Gradske uprave za obrazovanje i Gradske uprave za kulturu i sport.“ rekao je Samardžić.

Možda Vam se svidi i