Danas u Sremskoj Mitrovici, Gradsku kuću su posetili kajakaši Kajakaškog kluba „Val“ povodom izvanrednih rezultata i osvojenih medalja na takmičenjima.

U Gradsku kuću su primljeni Bojan Zdelar, Marija Dostanić, Anastazija Bajuk, Aleksandar Jovanović, Dimitrije Stojšić, zajedno sa trenerom Nenadom Kosjerom.

U Gradskoj kući dočekao ih je načelnik za kulturu i sport, Vasilj Ševo koji je za sportiste imao samo reči hvale.

„Znamo šta smo dobili ove godine u kajakaškom smislu, dobili smo novo olimpijsko ime iz redova Vala, to je Bojan Zdelar, šta reći o momku koji ima 21 godinu koji je mlad ali opet tako iskusan, koji je sa svojim trenerom, sportskim roditeljem napravio nešto o čemu mnogi sanjaju. Kada pričamo o klubu, imali su izuzetne uspehe na prvenstvu Srbije, bilo je puno medalja, moram da kažem da su u seniorskoj konkurenciji od osam medalja, šest bile zlatne a dve srebrne.“ rekao je Ševo.

Ševo je rekao da je odlučio da se sve troje nagrade novčano pa je tako Bojan Zdelar nagrađen sa 100.000 dinara, Marija Dostanić sa 70.000 dok je trener Nenad Kosjer nagrađen sa 30.000 dinara.

Bojan Zdelar, član Olimpijskih igara u Tokiju rekao je da mu je veliko zadovoljstvo da obeleži rezultate kluba u ovoj godini i da mu je najveći uspeh plasman na Olimpijadu.

„Mislio sam da će mi Oplimpijada biti kao i sva druga takmičenja, međutim prevario sam se, Olimpijske igre su posebne. To je jedna od retkih prilika gde imamo mogućnost da smo u timu sa sportistima iz drugih sportova, u Olimpijskom selu je vladala jedna posebna i lepa atmosfera.“

Marija Dostanić se takođe zahvalila na pozivu i podršci i rekla da se za ovaj sport odlučila zato što je oduvek volela sportove na vodi i u prirodi.

Marija je pozvala sve da probaju kajak i srećna je što svake godine ima sve više dece.

Predsednik kluba Albert Bajuk zadovoljan je rezultatom ali se takođe pripremaju za predstojeću sezonu i zahvalio se gradu na podršci koju su uvek imali.

Možda Vam se svidi i