Glumio je Roma koji želi da dosanja svoje snove. A njegov san je da postane glumac (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Kada je reč o velikim životnim ispovestima, retke su one ispričane iskrenim i jednostavnim govorom srca, bez kalkulacija i „priča za medije“.  Priča Neše Feratovića je upravo takva, pa imate utisak da zaista razgovarate sa likom iz trenutno najpopularnije domaće serije, u kojoj je odigrao jednu od najboljih uloga. Neposrednost, skromnost, emotivnost, hrabrost i vera u sebe i svoj talenat krase ovog mladog momka iz Laćarka, koji želi da postane veliki, a ne popularan glumac. Takav stav predstavlja suštinu ovog momka od samo 16 godina i ove priče koja otkriva mnogo o Nešinom životu, iako on o njemu govori “malo”.

Nekako oduvek znam da to želim,  sebe sam video u glumi, a prvi put sam osetio moć scene i motivaciju koju ona daje u prestavi koju je organizavao Dekalend. To mi je bilo prvi put da glumim i da me drugi gledaju, nije mi bilo svejedno. Zbog čega ovo pričam – u trenutku kada je trebalo da odglumim svoj deo, sebi sam rekao: „Nešo, ovo je za tebe!“ I nekako sam sebe motivisao i treme je bilo manje.

Srećan sam zbog poziva Olivere Jelkić, jer je ona prepoznala to u meni, bez da sam morao mnogo govoriti.

Neša o svom privatnom životu, ne želi mnogo da priča. Odgovori su kratki:

Živim sa mamom i bratom

Živimo od socijalne pomoći

U školi sam solidan, drugi razred Ekonomske škole – budući kuvar

Ništa mi ne fali

Privatni život mi je dobar

Majka mi je bolesna

Živim život običnog tinejdžera

Kratko i jasno… njegov stav i pogled odaje drugu priču ali iz njega ništa ne izlazi, osim glume.

Sutra ima još jedan nastup u Osnovnoj školi u Laćarku, i sada samo o tome razmišlja.

Želi da postane glumac i voditelj neke emisije, kaže, i dodaje da zna da mora sačekati, punolestvo.

  • Završiću školu i naredne dve godine raditi na tome da budem što bolji u glumi. Znam da je sve to teško, ali meni se dopada i srećan sam. Onda mora biti jednostavno, smatram da sam na dobrom putu, spreman sam da učim i da ostanem na tom koloseku, da nadograđujem iskustvo i sebe, kaže skromno Neša.

Uloga iz snova se desi najčešće kad se glumac najmanje nada. Mi se nadamo da će Nešin put biti gluma, i da će on  dostići svoje snove. 

Tekst je objavljen u sklopu projekta „РАВНОПРАВНО –  Лицем у лице –  Muj an muj“ koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Možda Vam se svidi i