“Fruškovanje” Da li i ti želiš čistu Frušku goru?

Od strane Ozon
0 komentar

JP “Nacionalni park Fruška gora” obeležava međunarodni “Dan Planete” pokretanjem najveće do sada akcije uređenja Fruške gore. Akcija “Fruškovanje 2021” trajaće do 24.maja kada se obeležava “Evropski dan parkova” i podrazumeva uključivanje javnosti u rad Javnog preduzeća “Nacionalni park Fruška gora” kroz zajedničke aktivnosti na terenu sa ciljem buđenja svesti i savesti javnosti o značaju zaštite životne sredine.

Kroz aktivni boravak u prirodi najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji, svi zainteresovani građani biće u prilici da zajedno sa čuvarima prirode i svim zaposlenim iz Javnog preduzeća “Nacionalni park Fruška gora” ostvare svoj ekološki doprinos kroz uređenje pešačkih staza, izvora i potoka, putnog pojasa, obale jezera, izletničkih lokaliteta i drugo.

Pozivamo sve građane, organizacije i udruženja da se priključe akciji “Fruškovanje 2021” kako bi Fruška gora zablistala kao prava panonska lepotica. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem sajta www.npfruskagora.co.rs tako što će ispuniti prijavni formular ili putem telefona 022/463023, navodi se u saopštenju NP “Fruška gora”.

NP Fruška gora

Možda Vam se svidi i