FK Podrinje iz Mačvanske Mitrovice u drugom delu sezone se bori za opstanak u ligi

Od strane Ozon
0 komentar

Fudbalski klub „Podrinje“ trenutno nastupa u Vojvođanskoj ligi Jug i nalazi se na 16 poziciji na tabeli sa gol razlikom 17:29. Poslednju utakmicu igrali su kao domaći protiv ekipe FK „Mladost“ iz Bačkog Jarka na kojoj je bilo 2:2.

Sledeća važna utakmica je četvrtfinale kupa PFS Srem u subotu, protiv FK „Podunavac“ iz Belegiša.

U zimskom prelaznom roku su dovedena dva igrača, Milošević Baneta, štopera koji je nastupao za „Radnički“ iz Sremska Mitrovice, takođe je stigao Miražić Goran, špic igrač koji može igrati i kao polušpic, došao je iz fudbalskog kluba Hajduk Stanko iz Crne Bare.

Po rečima Radovanović Nikole, člana uprave kluba, prvi i jedini cilj i plan kluba jeste opstanak u ligi, ali se nada da će u drugom delu sezone doći do uspeha.

„Rad u klubu je jednako dobar kao i pre početka pandemije iako su se neke stvari promenile, s tim što je jedan određen broj kvalitetnih igrača otišao, sa onim što je ostalo i sa našim omladincima izgurali smo jesenji deo sezone i na sve smo ponosni. Naša sreća je što su naši mlađi igrači osetili igranje seniorskog fudbala. Bez navijača je teško, svaka podrška dosta znači, sada nema razlike da li igramo kući ili u gostima i nepovoljno je i ni na jednu ekipu se nije dobro odrazila situacija što se tiče samih navijača.“ rekao je Radovanović.

Na pitanje da li će biti radova u okviru stadiona, Radovanović je rekao da za sada nije ništa u planu, da je dosta stvari urađeno u prethodnim godinama, da treba da se radi, dodao je da je zbog ove situacije sve to stavljeno na čekanje zbog pandemije. Istakao je da je potreban jedan pomoćni teren, da se glavni teren dosta potrošen, dosta kategorija trenira na njemu, da se održava ali da kada 4-5 kategorija u danu pređe preko terena teško može da se izdrži taj tempo.

Na pitanje kakav je odnos navijača i kluba, Radovanović je rekao da godinama postoji praksa da se ulaz ne naplaćuje i da je posećenost bila dobra. Bilo je ljudi koji podržavaju upravu i oni koji je ne podržavaju, ali ne može se svima biti po meri. Ekipa ima podršku sa tribina, i postoji korektna saradnja .

Možda Vam se svidi i