FK “Budućnost” sa pojačanjem u prolećni deo sezone (Video)

Fudbalski klub “Budućnost” uz Salaša Noćajskog ove sezone ulazi u igru sa pojačanjem dva fudbalera iz kluba “Radnički” Sremska Mitrovica.

Klub su napustili Milorad Jokić i Dušan Pavlović, dok su u klub kao pojačanje pristigli  Radoslav Čupić i Nikola Grujić.

FK„Budućnost“ počeo je sa pripremama za prolećni deo sezone u subotu, 23. januara, a prvu pripremnu prijateljsku utakmicu ovaj klub igra u subotu, 6. februara sa FK” Radnički” iz Sremske Mitrovice.

U prošloj sezoni 2019/20 “Budućnost” je ponovio istorijski uspeh ostvaren pre pet godina i ponovo se plasirao u Vojvođansku ligu. Simić ističe da su on i svi ostali u klubu bili svesni da „Budućnosti“ u višem rangu čeka velika borba za opstanak, jer su Salaščani igrali protiv mnogo bogatijih klubova.

“U nastavku sezone cilj našeg kluba je opstanak u Vojvodjanskoj ligi. Svesni smo da je pred nama težak zadatak, ali se nadamo da ćemo vrednim trudom i radom uspeti u tome. Samim plasmanom u  zonski stepen takmičenja napravili smo ogroman uspeh, ali opstati u njemu  bio bi još veći, s obzorom da su članovi lige mnogo bogatiji klubovi,klubovi sa velikom istorijom ,kao i klubovi koje vode velike privatne firme”, rekao je predsednik kluba Marko Simić.

FK “Budućnost” je polusezonu nekompletnog 17. kola VFL Jug završio pobedom u Temerinu, protiv ekipe Sloge, rezultatom 1-2. Strelci su bili Miloš Pavlović i Miloš Petrović.

Na kraju polusezone FK “Budućnost” se nalazi na 13 mestu sa 20 bodova.

”Budućnost” se nalazi iznad zone za ispadanje u VFL, a glavni oslonac ovog kluba su igrači iz sela, koji godinama, zajedno igraju u istoj ekipu, i nema razloga da sa pojačanjem ne odigramo dobro sledeću sezonu, smatra Simić.

Tokom pauze, odnosno vanrednog stanja, na stadionu ,“Budućnosti“, ali i u ,,Sportskom kutku,, završeni su radovi i renoviranje, a sam teren se redovno održavao i zalivao.

U narednom periodu nastavljaju se radovi
na infrastrukturi, postavljanje reflektora na samom terenu, a koji će omogućiti da se treninzi održavaju i u večernjim satima.