Električna kolica kao dar s neba! (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Čovek velikog srca, donator Slavko Popović, poklonio je danas, električna invalidska kolica nekome  kome ona “znače pola života”.

Do realizacije nije prošlo puno, jer je GU za socijalnu, zdravstvenu i zaštitu životne sredine, na osnovu zahteva koji je predao Zoran Erdeg, pronašla donatora i električna kolica su stigla na pravu adresu.

„Danas smo došli kod našeg sugrađanina Zorana Erdega koji je uputio molbu i zahtev za invalidska kolica koja su mu potrebna. Grad je to prepoznao i uz pomoć donatora, dobili smo kolica u vrednosti od 250.000 dinara. Kolica su električna i nadamo se da će pomoći gospodinu Zoranu, da mu olakša život sa njegovom bolesti. Nadamo se da će biti dosta samostalniji, mobilniji i da će u narednom periodu ići na mesta bez kojih do sada nije mogao bez kolica. Lokalna samouprava će i dalje pomagati građanima kojima je potrebna naša pomoć.“ rekao je načelnik Gradske uprave za socijalna pitanja i zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić.

Zoran Erdeg boluje od tumora 30 godina, od svoje 16 godine. 

„Borio sam se dugo, imao sam preko 18 operacija, izgubio sam zube i oko i nisam našao nigde rešenje da nabavim pomoćne elemente koji mi trebaju. Ova donacija mi znači pola života jer sam zatvoren u svojoj kući zbog bolesti, ne mogu da mrdnem iz kuće, da se prošetam ulicom, da se provozam ulicom sa običnim kolicima jer nemam snage. Ovo je nešto najveće što sam doživeo i čovek koji je prepoznao da mi to treba to je učinio za mene, mnogo mu hvala, on je rekao da ne govorim ali opet gospodin Popović je bio organizator svega a meni je jako drago što se ovo održalo kako treba i da se zna naći čovek kome treba pomoći a ja kad budem mogao i ja ću pomoći drugima čim budem malo zdraviji.“ rekao je Erdeg.

Erdeg živi sa svojom partnerkom koja mu pomaže u svakodnevnim obavezama. Do pre nekoliko meseci ova porodica je bila veća. Sa Erdegom i njegovom partnerkom živeo je sin i supruga sa petoro dece. I njima je pomoć pristizala sa svih strana. Dobili su kolica, hranu za bebe…, ali i kuću sa okućnicom u selu Martinci, gde trenutno žive.

Borba Zorana Erdega traje dugo. Kroz godine pomagale su mu institucije, pojedinci… ali, kako on kaže, ovoj pomoći je najviše zahvalan. 

Donatoru, Slavku Popoviću ovo nije prva pomoć. On pomaže ljudima kojima je pomoć potrebna. Samo prošle godine, Popović je uputio i veliku donaciju Opštoj bolnici Sremska Mitrovica. Slavko Popović nije jedini koji pomaže, najčešće anonimno. Svi donatori su dokaz da dobročinstvo u velikoj meri postoji.

Možda Vam se svidi i