Država najavila subvencije za ugradnju solarnih panela

Od strane Ozon
1 komentar

Krajem avgusta ili najkasnije u prvim danima septembra Ministarstvo rudarstva i energetike raspisaće javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih panela, najavila je danas ministarka rudarstva i energerike Zorana Mihajlović. 

„Plan je da javni poziv za subvencije za ugradnju solarnih panela protekne isto kao prethodni o povećanju energetske efikanosti, odnosno zamene stolarije. To su bitni projekti koji će trajati i nekoliko godina. Drugi javni poziv za zamenu stolarije ponovićemo krajem decembra ka svim lokalnim samoupravama“, kazala je ona u Metovinci kod Bora. 

Mihajlovićeva je istakla da će Ministarstvo i u narednoj godini obezbediti sredstava za subvencije. Prema njenim rečima za narednu godinu je u planu 100 miliona evra za zamenu stolarije. 

Ministarstvo rudarstva i energetike nedavno je objavilo spisak 67 lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u ukupnom iznosu od oko 224,3 miliona dinara. 

Izvor: novaekonomija.rs

You may also like

1 komentar

Sasa Cvetkovic 09.07.2021. - 9:27 pm

A mi koji sve to vec o svom trosku uradili dobicemo kitu.

Komentari su zatvoreni.