Drugi dan snega u Sremskoj Mitrovici: Kakvo je stanje?

Od strane Ozon
0 komentar

Saobraćaj u Sremskoj Mitrovici i okolini vraća se u normalu nakon što je juče bilo više problematičnih deonica zbog snega.

Sneg i dalje pada, u Sremskoj Mitrovici prestanak padavina se očekuje oko 13 časova.

Zimske službe su tokom jučerašnjeg dana i noći radile, kako bi očistile glavne saobraćajnice.

Najveći problem što se čišćenja tiče bile su deoniice na Fruškoj gori.

Za čišćenje pešačkih staza u Sremskoj Mitrovici  zaduženo je JKP „Komunalije”, njihove ekipe ponovo su na terenu od jutros, a sneg je čišćen i tokom večernjih časova.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, koja je na terenu od juče,  kaže da su tokom jučerašnjeg dana radile sve ekipe ovog preduzeća kako bi očistile glavne saobraćajnice, da je juče najveći problem bio u fruškogorskim selima.

„Mnogi misle zato što je decembar mesec, znamo šta nas čeka, ono što je juče bilo problem je velika količina snežnih padavina i to u fruškogorskim selima, tamo je bilo više od 50cm snega. U gradu snega nije bilo koliko je bilo na fruškogorju, ne kažemo da nas je iznenadilo ali je iznenadilo ljude, i najveći problem su stvarala vozila koja su negde privatno krenula pa nisu mogla da se probiju, dovoljno je da jedan auto stane, da se napravi kolona i zastoj. Što se tiče samog grada videli ste da su nam saobraćajnice prohodne, danas će se još u toku dana uraditi sporedne ulice, juče nam je najvažnije bilo da uraidmo  vitalne saobraćajnice da bi saobraćaj mogao da funkcioniše, mislim na podvožnjak, kružne tokove, prilaze ustanovama, to se uvek prvo radi”.

Najveći problem što se čišćenja tiče bila je deonica Ležimir, Grgurevci i Šuljam.

“Ono šta nam pravi problem, juče smo bili na terenu i tokom popodnevnih sati, uveče i danas rano, problem su fruškogorska sela, imali smo juče problem prema Ležimiru, to je otklonjeno, danas, kako smo ustanovili na terenu, bio je problem prema Grgurevcima – Šuljam, skretanje za Šuljam i put grgurevci – Šuljam, problem je otklonjen, put je prometan”.

I dalje problem u Staroj Binguli. Autobus za Bingulu nije krenuo.

„Što se tiče prevoza, put bi trebao za nekih pola sata da bude prohodan, ono što se tiče samog prevoza, autobus iz Divoša koji ide prema Staroj Binguli, danas nije krenuo. Stara Bingula je uvek bila problem, uopšte sa prevozom ali taj autobus nije krenuo i on šta je problem u Bešenovu jeste da je jedan autobus krenuo ali zbog drugog autobusa koji se okrenuo nisu mogli da prođu, već sutra će taj saobraćaj da se uspostavi i biće regularan“, dodaje gradonačelnica.

  • Službe su bile na terenu 24 sata a od jutros, tamo gde smo mi primetili da su čepovi, pročišćeno je.

Zbog problema koje je grad i oklolina tokom jučerašnjeg dana i tokom noći imao, naleti vetra, vejavice i vozači koji su ostali na putu, gradonačelnica je najavila da će se raditi na rešenju ovakvih problema.

„Za narednu godinu, tamo gde su slabe tačke, gde nema ni drveća ni žbunja kao prirodne zaštite naleta snega, na primer, put prema Grgurevcima, sledeće godine staviće se sigurnosne odbrambene zaštitne mreže, da uradimo nešto što nikada do sada nije urađeno. Odbrambene mreže se stavljaju parcijalno, gde su naleti vetra“.

Povremeno je dolazilo do nestanka struje u Velikim Radincima i delu Mačve, ali iz elektrodistribucije su rešavali i ove probleme vrlo brzo.

Možda Vam se svidi i