Dr Zoran Tasić, posetio je danas punktove zimske službe Sremske Mitrovice, Iriga i Rume

Od strane Ozon
0 komentar

Zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić, posetio je danas punktove zimske službe u opštini Sremska Mitrovica . Svrha ovog obilaska je bio uvid u stanje spremnosti zimske službe za održavanje puteva i reda, kao i koordinacija rada na obezbeđivanju nesmetanog rada zimske službe na svim putnim pravcima na teritoriji AP Vojvodine.

Zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dr Zoran Tasić zajedno sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović , obišao je i punkt Zimske službe preduzeća “Hidrođevinar”.

U razgovoru sa gradonačelnicom Tasić je upoznat ovogodišnjim planom rada zimske službe na području grada gde je za te potrebe izdvojeno 30 miliona dinara iz lokalnog budžeta.

– Osnovna ideja i zadatak  Sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj kao i Pokrajinske vlade, sinhronizacija lokalnih punktova zimske službe sa držnim punktovima zimske službe. 

“Mi smo danas na zajedničkom radnom sastanku otvorili niz tema koje se tiču oblasti saobraćaja, građevinarstva i energetike. Moram da kažem da smo zajednički učestvovali u decembru na realizicaji, odnosno dobijanju novca, na projektima koje je raspisao Sekretarijat. Tiču se isključivo o bezbednosti saobraćaja. Raspisali smo konkurse koji su vezani za novac i tehničku dokumentaciju koja se tiče saobraćajno opremanje u zonama škola, displeja za naseljena mesta, kao i svetlosne signalizacije u zonama raskrsnica, raspisali smo kasnije i konkurs koji je vezan za kružne raskrsnice i svetlosne signalizacije u zonama raskrsnica. Ideja Sekretarijata jeste da u naredne četiri godine sve osnovne škole na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine budu pokrivene signalizacijom, kojih na ovoj teritoriji imamo nešto više od 500, predhodnim projektim smo obuhvatili 65 i hoćemo da sve škole na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine budu apsolutno sigurne za naše najmladje učesnike u saibraćaju, a to su deca”, rekao je Zoran Tasić.

Izuzetno sam zadovoljan kada vidite da jedna Lokalna samouprava, kao što je Sremska Mitrovica, koja može biti primer većini lokalnih samouprava na teritoriji APV u organizaciji Zimske službe. 

”To nije predmet naše kontrole i našeg nadzora, naš nadzor je isključivo na putevima prvog i drugog reda. Pored ovog, obišao sam i punkt u Rumi, kada govorimo o autoputu i moram da kažem da su svi punktovi koje sam obišao, a obišao sam više od 70% kada govorimo o AP Vojvodini, i svi su apsolutno spremni, od lokalnih do državnih, samo ono što smatram da predstavlja problem jeste ta loša komunikacija izmedju lokalnih i državnih punktova u smislu same komunikacije i organizacije. Pogotovo u manjim sredinama imate puteve koje su trećeg kvaliteta i da se eventualno kasni sa reakcijom na tim putnim pravcima i trudićemo se da u planiranju za 2020/2021 sve te nedostatke ispravimo.” kaže Tasić

Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice izražavajući zahvalnost što je Sremska Mitrovica ugostila zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj naglasila je da je sinhronizacija lokalnog mitrovačkog štaba i lokalnog punkta zimske službe Hidrođevinar odlična.

U predhodnim periodu, kada smo imali veću količinu padavina, ova služba se pokazala odgovornom i kao i predhodnih godina, tako da smatram da ćemo sa ovom službom nastaviti da saradjumo, prvenstveno u cilju da jedni drugima pomažemo  i ono što je prioritet svih nas u Gradu Sremska Mitrovica, je da naši sugrađani imaju čiste i očišćene ulice i da se na vreme izađe na teren. 

“Svakako imamo razloga da izrazimo zahvalnost za sve ove projekte koji su nam odobreni preko ovog resornog sekretarijata. Mi smo od sekretarijata dobili oko 3 miliona i 800 hiljada dinara, planiramo i dalje da konkurišemo. Putem poslednjeg konkursa opština Sremska Mitrovica je dobila 400 hiljada dinara za projektnu dokumentaciju kako bi se rešila raskrsnica u Laćarku”, rekla je Milovanović.

Osim Sremske Mitrovica danas je zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj obišao i opštine Irig i Ruma.

Možda Vam se svidi i