Doček Nove godine: Zlatibor od 24.000 do 93.000 dinara. Fruška gora i za 110.000 dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Verovatno ste i vi polako počeli da razmišljate o tome šta ćete za Doček 2022, jer ovo pitanje nesumnjivo postaje glavna tema koje će se provlačiti kroz svaki razgovor.

Doček Nove godine 2022 mnogima od nas će biti spektakularan. Nakon dve godine života u karantinama i ograničenjima, sve se čini da će 2022. godina ponovno biti nova sasvim normalna godina. Ulazak u novu 2022. godinu mnogobrojni će proslaviti na razne zabavne načine.

Poznato je već gde će za doček Nove godine pevati estradne zvezde, što znači da se ugostitelji uveliko spremaju za doček. I turističke agencije su objavile svoje ponude za svečani ispraćaj stare, kovidom opterećene godine.

U Sremskoj Mitrovici, bar za sada, ugostitelji nisu sigurni kako će izgledati doček, za sada su u planu dnevne varijante.

„Radimo sasvim normalno kao da nema ove pandemije u smislu priprema. Uradili smo menij – mesni i posni. Naše osoblje, ceo tim je vakcinisan ali još uvek je tu samo ideja da budne dnevna varijanta. Uostalom, to je odavno praksa u gradu“, ističe jedna vlasnica restorana.

Ako se razmišljate o putovanju, pripremite se na paprene cene.

Zlatibor je jedna od destinacija gde građani Sremske Mitrovice vole da dočekaju praznike ali I ostanu nekoliko dana duže.

Najjeftiniji četvorodnevni paket (tri noćenja) košta 13.200 po osobi, a petodnevni (četiri noćenja) 16.500 dinara. Što je kategorija objekta veća – veće su i cene i kreću se od 24.000 do 93.000 dinara po osobi za tri noćenja, odnosno od 32.000 do 55.000 za četiri noćenja.

Ne bi Zlatibor bio Zlatibor da nema cena od kojih se vrti u glavi, pa se tako u jednom hotelu nude tri noćenja za dve osobe po tafiti od čak – 1.700 evra! Jedna visokokategorisana vila po sobi ili apartmanu traži od 600 do 800 evra za tri noćenja i za tu cifru gosti će osim smeštaja imati i doručak.

Najjeftiniji apartmani na Zlatiboru za novogodišnje praznike koštaju 40 evra dnevno, s tim da što je smeštaj veći, luksuzniji i bliži centru cena raste. Za rentiranje kuća po obodu Zlatibora i u Čajetini gostima će trebati od 200 do 400 evra po danu.

A za bližu varijantu, ako odlučite da novogodišnju noć dočekate na Fruškoj gori, na nekim mestima, proćićete skuplje nego da ste otiišli na Zlatibor.

Ponude za najluđu noć već su predstavljene na internetu, pa ako krenete da planirate doček u nekoj od popularnih detinacija na Fruškoj gori, spremite debeo novčanik. U svečanoj Sali Vrdnička kula novogodišnji menu na bazi toplo hladnog bifea i uključen paket pića, zabavni program uz bend i Nebojšu Vojvodića. Cene za ovo zadovoljstvo kreću se, za dvokrevetnu sobu  (vikend) od 110.000 dinara do 161.000 dinara po paketu.

Možda Vam se svidi i