Do podsticaja po hektaru bez podnošenja zahteva

Od strane Ozon
0 komentar

Usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, a u cilju efikasnije isplate podsticaja po hektaru biljne proizvodnje, i u ovoj godini će se proces isplata vršiti po modelu iz 2020. godine, bez podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj Upravi za Trezor, najavila je Uprava za agrarna plaćanja.

Uprava e na osnovu preseka stanja o isplaćenim osnovnim podsticajima u biljnoj proizvodnji u 2020-toj godini, svim poljoprivrednicima koji su protekle godine ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2021. godinu, iako nisu podnosili zahtev. Obračun će se vršiti po osnovu prijavljenih površina pod konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom sa presekom na dan 30. septembra 2020. godine.

Poljoprivredni proizvođači koji su registrovali svoje gazdinstvo u periodu od 30. septembra 2019. do 30. septembra 2020. godine, ili pre tog perioda, a koji u 2020. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahteve će podnositi Upravi za agrarna plaćanja putem mejl adrese podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs od 1. marta do 30. aprila ove godine.

Uprava navodi da je dovoljno dostaviti podatke o podnosiocu zahteva: ime i prezime, matični broj (JMBG) i broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG).

Korisnicima koji nisu tehnički u mogućnosti da upute mejl biće dostupne filijale Uprave za Trezor.

Iz uprave mole korsinike da na navedenu imejl adresu ne upućuju svoje podatke ukoliko su u 2020. godini ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji (podsticaje „po hektaru“).

Izvor eKapija

Možda Vam se svidi i