Do 10. septembra prijava po JAVNOM POZIVU za dodelu bespovratnih sredstava građanima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova

Od strane Ozon
0 komentar

Mitrovčani koji žele da na kućama i stanovima zamene stolariju, kotlove za grejanje ili postave solarno grejanje mogu da se prijave do 10. septembra na konkurs za subvencije koji je Grad raspisao.

Među lokalnim samoupravama iz Srbije koje su 25. juna potpisale ugovore sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović našao se i Grad Sremska Mitrovica, a program subvencionisanja mera energetske efikasnosti podrazumeva da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbedi 50 odsto subvencije za svaku pojedinačnu investiciju, a građani ostatak.

Za zamenu spoljnih prozora i vrata Grad Vranje i resorno ministarstvo opredeliće šest miliona dinara, a maksimalno učešće po prijavi je 120.000 dinara sa PDV-om, odnosno do 50% ukupne vrednosti radova.

Pravo učešća na konkursu imaju građani kojima je kuća ili stan za koji se prijavljuju mesto prebivališta Vranje i koji imaju građevinske dozvole i dokaze o legalizaciji.

Uslovi:

1) da je podnosilac prijave vlasnik sa mestom prebivališta u porodičnoj kući ili u stanu za koji podnosi prijavu (prema rešenju za porez na imovinu ili fotokopiji, odnosno očitanoj ličnoj karti),

2) da poseduje jedan od sledećih dokaza za stambeni objekat:

1. dokaz o izgradnji objekta pre donošenja propisa o izgradnji,

2. građevinsku dozvolu dobijenu kroz redovan postupak obezbeđenja dozvole,

3. građevinsku dozvolu dobijenu iz postupka legalizacije,

4. rešenje o ozakonjenju.

3) da je izmirio dospele obaveze po osnovu poreza na imovinu.

Sve detaljne informacije o pozivu mogu se naći na Sajtu Grada.

You may also like