Deca iz Mačvanske Mitrovice i iz Šašinaca prikupila preko 400 paketa za decu sa KiM

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom Humanitarne akcije usmerene prema Kosovu i Metohiji, u Mačvanskoj Mitrovici, i u Šašincima, realizovana je humanitarna akcija prikupljanja Vaskršnjih paketa za učenike iz Srpske zajednice Opštine Kosovska Vitina.

Akcija pravljenja Vaskršnjih paketića za decu sa Kosova i Metohije uspešno sprovedena u Šašincima. Paketići su pripremljeni u seoskoj Crkvi, a prikupljeno je preko 100 paketića za decu sa Kosova i Metohije.

Učenici OŠ „Dobrosav Radosavljević- Narod“ pripremili su 317 vaskršnjih poklon paketa za decu sa Kosova i Metohije. Tomislav Janković, Narodni poslanik, takođe je dao svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji, kao i sveštenik Branislav Divljak. 

Povodom ove Humanitarne akcije usmerene prema Kosovu i Metohiji, u Sremskoj Mitrovici formiran je odbor za istu. Inicijatori Akcije su Grad Sremska Mitrovica, kao mnogo puta do sada Udruženje Kraljevina Srbija.

Pored Raniluga, gde je našim sunarodnicima već nekoliko puta dostavljana pomoć od stane ovog Udruženja, Akcija je proširena i na Opštinu Kosovska Vitina. 

Poseta i podela paketića su planirani oko Vaskršnjih praznika, a svako ko ima želju da se priključi Akciji i obraduje neko dete ili nekog našeg starijeg sunarodnika, može to učiniti javljajući se koordinatorima ove Akcije.

Prikupljeni paketići po rečima Dragana Božića, prikupljeno je 800 paketića a oni će biti transportovani 20. aprila i podeljeni deci sa Kosova, drugog dana Vaskrsa.

Koordinatori Akcije su predsednik MZ „Blok B” i predsednik GO Udruženja Kraljevina Srbija za Sremsku Mitrovicu, Dragan Božić.

Možda Vam se svidi i