Davor Štefanek: Poboljšanje uslova za bavljenje sportom u vrtićima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Unapređenje sporta i poboljšanje uslova za bavljenje sportom u vrtićima – dece predškolskog uzrasta u  Opštini Sremska Mitrovica biće tema razgovora predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, sa načelnikom za sport i kulturu, Vasilj Ševo i sekretarom Sportskog saveza Grada, Nemanja Crnić.

 Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za sport i kulturu pozdravio je sve prisutne, pre svega, kako je rekao, naročito drage goste, delegaciju Sportskog Saveza Srbije za predškolski sport, na čelu sa našim bivšim proslavljenim sportistom gospodinom Davorom Štefanekom
“Kada pričamo o predsedniku Sportskog Saveza Srbije gospodinu Štefaneku moramo da se osvrnemo na izuzetno bogatu sportsku karijeru. Šta reći o čoveku koji je osvojio svetsko prvenstvo, koji je osvojio Olimpijske igre i mnogo, mnogo medalja sa Evropskog prvenstva, takođe i sa ostalih planetarnih takmičenja. Naš Sportski savez grada ima izuzetnu konekciju i saradnju sa Sportskim savezom Srbije i mi ćemo danas da probamo da dignemo nivo buduće saradnje na viši nivo kroz projekte i programe. Delegacija sportskog saveza Srbije danas tokom posete Predškolskoj ustanovi „Pčelica” će našim najmlađima, nadamo se budućim sportistima i šampionima, da predstavi projekat predškolskog sporta iz koga će, nadamo se, da se iznedre mnogi sportisti, a naravno i šampioni.”

Program se realizuje u predškolskim ustanovama grada uz podršku našeg gradskog saveza. Obaveznost učešća u programu se samo nameće jer zdravlje dece mora da bude na prvom mestu svima nama.

„Današnji radni sastanak je standardna procedura Sportskog saveza Srbije, tokom obilaska svih teritorijalnih sportskih saveza, do sada smo obišli oko 190 opština. Znamo na osnovu istraživanja, a i sami smo svedoci sve većeg broja dece sa deformitetima kičmenog stuba, stopala i nogu, sve većeg broja gojazne dece, dece sa poremećajem pažnje odnosno koncetracije. Vodeći se tim saznanjima program je i osmišljen da preventivno deluje na pomenute probleme i na pravilan razvoj dece. Hvala svim ljudima koji se bave sportom u Sremskoj Mitrovici što su se uključili u ovu akciju predškolskog sporta koju već danas imamo tokom posete dece u vrtiću.  Ovo je pilot projekat predškolskog sporta u koji uključujemo vaspitačice da se održi jedan čas sa decom i da mogu redovno da ih drže svake nedelje sa tom malom decom. Nadam se da će biti i oni zadovoljni kakve projekte ima Sportski savez Srbije i da će se u što više njih uključiti. Bitno je da ta mala dečica odmah počnu da vežbaju, da vaspitačice pokrenu tu decu da ne sede samo unutra u vrtićima nego da i izađu napolje sa njima 45 minuta dnevno i da malo vežbaju”, rekao je Štefanek.

Možda Vam se svidi i