Dan Sektora za vanredne situacije “Ljudi heroji“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica –Danas se obeležava Dan Sektora za vanredne situacije. Drmanović Vladimir, ispred vatrogasnog odeljenja u Sremskoj Mitrovici rekao je vatrogasna služba svakodnevno dobija pozive, kako savetodavne tako i vanredne, da su 24 časa na usluzi građanima, da su komunikacija i prevencija ključ za dobro reagovanje kada dođe do vanrednih situacija. 

  • Drmanović je istakao važnost poziva kada se primeti da situacija izmiče kontroli ili kada su građani nesigurni i misle da može doći do požara, podsetio je da je broj telefona za vanredne situacije 193.

Povodom obeležavanja dana Sektora za vanredne situacije održana je akcija u okviru koje su pripadnici Odeljenja za vanredne situacije na Trgu Ćire Milekića delili edukativne priručnike, vršili obuku građana, ali i prezentovali najnovije i najmodernije vatrogasno vozilo iz voznog parka Vatrogasne stanice u Sremskoj Mitrovici koje je bilo izloženo na Trgu.

Ovaj dan je bio idealna prilika da se Mitrovčani upoznaju ne samo sa tehničkim mogućnostima jednog od tri najmodernija vozila za gašenje požara u Srbiji, nego i sa samim radom vatrogasne službe.

Povodom obeležavanja dana sektora za vanredne situacije ove nedelje u Sremskoj Mitrovici, Mitrovački vatrogasno-spasilački bataljon organizovao je nekoliko događaja od pokaznih vežbi do simulacija spašavanja, do današnjeg tehničko-taktičkog zbora u cilju upoznavanja građana Sremske Mitrovice sa svojom organizovanošću, obučenošću i profesionalnošću.“ rekao je zamenik gradonačelnice Samardžić Petar, koji je ispratio sve aktivnosti Sektora za vanredne situacije.

  • Samardžić je ispričao i jednu anegdotu koja govori o spremnošću naših vatrogasnih službi i njihove brzine i tačnosti dolaska, naime kada je Samardžić rekao da dolazi u posetu vatrogasnom domu i da kreće od gradske kuće, dobio je odgovor „Vidimo se za manje od 10. minuta!“

U okviru akcije podeljen je i veliki broj edukativnih priručnika koji su u najvećoj meri prilagođeni deci, a u kojem se nalaze svi postupci koje treba uraditi ukoliko dođe do vanrednih situacija.

Možda Vam se svidi i