Da li ste obišli Sofijine krugove?

Od strane Ozon
0 komentar

U ovom delu Srema nema ko nije čuo za  Sofijine krugove koji se nalaze u srcu Fruške gore.

Ovde se navodno nalazi izvor, kako njegov pronalazač, Sofija, kaze „lekovitog magnetnog zračenja”. Otkrila ga je Sofija Milanović koja veruje da ovo mesto poseduje lekovita magnetna polja čime povoljno utiče na centralni nervni sistem i lečenje raznih bolesti. Kako izgledaju ovi izvori i kako na njih gleda lokalno stanovsništvo, a kako nauka i crkva videćete u priči Predraga Žamboka, mitrovčanina koji je priču snimio za Kurir televiziju.

Sofijini izvori ili Sofijini krugovi kao mesta „lekovitog magnetnog zračenja”, nalaze se na Fruškoj gori, u blizini raskrsnice Partizanskog puta i puta LežimirSviloš.[1]

Otkrila ih je Sofija Milanović, po čijoj tvrdnji ova mesta poseduju lekovita magnetna polja čime povoljno utiču na centralni nervni sistem i lečenje raznih bolesti. Jedino što treba da se uradi je se da uđete u jedan od krugova, zatvore oči na 20 minuta i prepusti se „uticaju zračenja”.

Iako je mesto posećeno preko cele godine, ne postoji nijedan egzatan dokaz koji bi potvrdile tvrdnje o lekovitosti Sofinijih izvora.

Izvor Wikipedia 

You may also like