Brojevi rastu, od danas na snazi nova mera

Od strane Ozon
0 komentar

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 1.183.025 osoba, a zabeleženo je 10.405 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.06:00

U Srbiji 6.666 hospitalizovanih pacijenata

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 6.666 hospitalizovanih pacijenata. Na respiratorima se, prema jučerašnjem preseku, nalazi 266 osoba.

Drugi put od početka epidemije u Srbiji, prema jučerašnjem preseku, za dan je preminulo 69 obolelih od kovida 19, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Virus je potvrđen kod još 3.888 osoba, od 13.386 testiranih.

Prema odluci Kriznog štaba donetoj na sednici u četvrtak, kovid propusnice za ugostiteljske objekte važe od 20 časova umesto od 22, i ta mera stupa na snagu od danas.

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, doktor Radmilo Janković istakao je da smo već dugo na platou sa velikim brojem zaraženih i hospitalizovanih, a da nije za očekivati da će se tokom zimskih meseci broj zaraženih drastično smanjivati.

„S obzirom na ovoliko prokužavanje, ovako veliki broj zaraženih prethodno vakcinisanih, neka deeskalacija i blago smirivanje se vidi, mi imamo manji broj pacijenata u Nišu, ali da sačekamo, još uvek je rano za neke optimistične prognoze“, navodi Janković.

Osmanaest lekara naći će se pred sudovima časti Lekarske komore Srbije, zbog sumnje da su savetovali i lečili pacijente obolele od kovida lekom „ivermektin.

Stručnjaci i medicinske institucije upozoravaju da se lek „ivermektin“ ne koristi u lečenju kovida 19 i da su štetne posledice po ljude višestruke.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji je juče primio treću dozu vakcine, pozvao je još jednom sve građane da se vakcinišu i na taj način se zaštite.

Izvor: rts.rs

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik