Broj novozaraženih stabilan, ali visok – od situacije za vikend zavisi primena novih mera

Od strane Ozon
0 komentar

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 610.232 osoba, a zabeležena su 5.384 smrtna slučaja. Na respiratoru je 299 pacijenata od ukupno 7.641 hospitalizovane osobe, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Na jučerašnjoj sednici Krizni štab predloženo je da se od ponedeljka, ukoliko za vikend ne bude naglih povećanja broja novozaraženih, dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom. Predloženo je i da se radno vreme svih objekata, uključujući one koji već rade i one koji će biti otvoreni, produži maksimalno do 22 časa.

Svi srednjoškolci i stariji osnovci ostaju do daljeg na onlajn nastavi.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je nakon sednice da je epidemijska situacija u ovom trenutku i dalje vanredna, da je broj novozaraženih stabilan, ali visok i da od situacije za vikend zavisi primena novih mera.

Napomenuo je da će uslovi za ugostiteljske objekte biti tačno definisani tokom vikenda i najkasnije u nedelju obelodanjeni.

Najavio je da će tek biti razmotreno koliko će građana moći da prime bašte, odnosno da li će se gledati kvadratura bašte, da li će moći da se iskoristi 40 ili 50 odsto površine…

Možda Vam se svidi i