Bajićeva škola dobila donaciju. Sledi veliko angažovanje za rekonstrukciju sale za fizičko

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U cilju unapređenja sporta u Vojvodini, osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja“ danas je posetio Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta. Bajićeva škola je dobila jedan komplet za poligone, za niže razrede školovanja u vrednosti između 85.000 i 90.000 dinara.

Zoran Đurić, načelnik za obrazovanje rekao je da je podrška Pokrajinskog sekretarijata za sport vrlo značajna, jer je škola „Slobodan Bajić Paja“ jedna od pet osnovnih škola u gradu, kojoj su neophodni ovakvi rekviziti jer su uslovi u ovoj školi slabiji nego u nekim drugim školama.

„Cilj i zadatak jeste da u sledećih par godina, ovu salu i sve sale u gradu renoviramo i da sva deca imaju iste uslove za rad.“ kratko je dodao Đurić.

Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu rekao je da je održan jedan radni sastanak u opštini, vezan za unapređenje sporta u Vojvodini. „Nakon sastanka obišli smo školu „Slobodan Bajić Paja“ gde smo zajedno sa Savezom za školski sport donirali rekvizite za bavljenje osnovnim školskim aktivnostima“.

„Svima nam je u interesu da školski sport stavimo kao prioritet jer je to i baza za naš vrhunski sport. Nastavljamo da ulažemo u školu i sport. Jedan od prioriteta jeste parket, nadam se da će početkom naredne godine, škola i opština konkurisati na Pokrajinskom nivou i da će uspeti da se obnovi ovaj parket.“ dodao je Basta.

Branislav Tešić, predsednik saveza za školski sport Vojvodine, rekao je da mu je drago što je danas ovde u Sremskoj Mitrovici i što ima prilike da obiđe jednu ovakvu školu kojoj je pomoć preko potrebna.

Tešić se nada da će u budućnosti biti moguće da se školi što više pomogne i da će ovo za našu decu biti prava stvar.

„Ovo je jedan komplet poligona za niže razrede osnovnih škola, prevashodno jer je to u ovom uzrastu zaista potrebno. Vrednost ovog poklona je između 85.000 i 90.000 dinara. Svaki upravni okrug na teritoriji AP Vojvodine spremio je za neku školu ovakav poklon, neke škole smo već obišli.

Đorđe Cvijanović, direktor škole rekao je da je svakako uvek zadovoljstvo kada imaju ovako lepe i značajne dane, pre svega za decu, nastavnike fizičkog vaspitanja ali i za njega kao direktora škole.

„Ova današnja donacija je, nadam se samo početni deo saradnje, ono što mogu sada sa sigurnošću da kažem jeste da je iduće godine planirana realizacija jednog kapitalnog projekta, zamena podova u sali. Školska zgrada puni 50. godina postojanja tako da je ovaj pod dotrajao i nije upotrebljiv, novim podom dobićemo kvalitetniju nastavu. Svakako da nam je svako novo nastavno sredstvo, svaka donacija i pomagala su dobrodošla tako da se mogu zahvaliti ljudima koje sam naveo. Imamo komentare roditelja i inspekcijskih službi koji su ovu salu zbog bakteriološkog stanja i stanja uopšteno, salu proglasili neupotrebljivom, pokušavamo ličnim sredstvima i pomoću grada da je održavamo, do zamene koju svi očekujemo.“ rekao je direktor škole Cvijanović.

Možda Vam se svidi i