AK „Srem“ odlični u Srbiji ali i u Americi!

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom vikenda održana su dva takmičenja na kojima su nastupili atletičari AK „Srem“.
Najpre je u petak u američkoj državi Teksas, u gradu Ostinu, održano studentsko takmičenje. Slavko Stević je u disciplini skok u vis završio na petoj poziciji rezultatom 2,12m dok je Vojislav Gvero u disciplini bacanje kladiva čak tri puta obarao rekord svog univerziteta. Najbolji rezultat od 63,63m mu je doneo osmu poziciju. što je ujedno i najbolji rezultat sezone južne konferencije.
U nedelju je u Sremskoj Mitrovici održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama za starije pionire/ke i starije juniore/ke. Najuspešnija članica AK „Srem“ bila je Mila Miljković u disciplini bacanje kladiva (4kg) za starije juniorke završivši na trećoj poziciji sa 31,05m. Dobre plasmane ostvarili su i Marko Vučenović (koplje 600g st.pioniri) i Anja Škorić (kladivo 4kg st.juniorke) kao četvrtoplasirani, dok su se na peto mesto plasirale Teodora Samac (koplje 600g st.juniorke), Iva Bežanović (koplje 40g st.pionirke) i Anja Škorić (disk 1kg st.juniorke 33,9m).
Ekipno su starije juniorke osvojile drugo mesto u Srbiji iza SAK „Senta“ koje su imale isti broj bodova ali i pobedu u bacanju koplja što je presudilo da pehar ode u Sentu.

You may also like