AgroSirm više od uspešnog! 250 izlagača na 10 hiljada kvadrata

Od strane Ozon
0 komentar


Više od 250 izlagača predstavilo se na preko 10 hiljada kvadrata Hipodroma i Hotela “Srem” koji posluju u okviru Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica. Istovremeno, Zavod je bio i jedan od organizotara i domaćin Sajma.

“Još jedna prilika da se pogleda sva mehanizacija naše metalske industrije i proizvodnje koja postoji u okviru Kazneno-popravnog zavoda. Jeste bila inicijativa naša da počnemo sa organizacijom ovog Sajma. Pretendujemo da na ovom Sajmu animiramo sve proizvođače poljoprivredne mehanizacije, ali i da proširimo taj Sajam”, rekao je Aleksandar Alimpić, upravnik KPZ Sremska Mitrovica.

Na prostoru Hipodroma u Sremskoj Mitrovici proteklog vikenda održan je treći po redu „AgroSirm – sremski poljoprivredni sajam“. Čast da svečano otvori Sajam pripala je ministru poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislavu Nedimoviću.

Uvažavajući interese privrede i privrednika, a uzimajući u obzir privrednu strukturu i veliko učešće poljoprivrede u njoj, ideja i cilj organizovanja jednog ovakvog događaja jeste da se na jednom mestu predstavi sve ono što može da interesuje našeg poljoprivrednika, od mehanizacije, priključnih mašina, semenske robe, stočne hrane, sadnog materijala, do novih tehnoloških rešenja koja pojednostavljuju i čine ekonomičnijom poljoprivrednu proizvodnju.

“Nadam se da posetioci mogu da se uvere u kvalitet ovoga što mi radimo i možda napravimo i neke ugovore. Mi smo na najlakši način napravili plasman naših proizvoda, prevashodno iz metalskog sektora. Imali ste gastro deo da vidite i ukusne proizvode koje naši Sremci prave. Ovakvi događaji su bitni za razvoj našeg kraja, s obzirom da je Srem najveća žitnica i najbolja žitnica u Vojvodini”, rekao je Alimpić 

U drugom segmentu Sajma predstavljeno još nešto čime se Srem ponosi – gastronomsko turistička ponuda. U okviru nje svoje proizvode predstavili i ponudili su brojni izlagači poljoprivredno prehrambenih proizvoda, proizvođači suvomesnatih proizvoda, kozjeg i kravljeg sira, slatko slane zimnice, rakije, vina, kao i etno domaćinstva i proizvođači zanatskih proizvoda – rukotvorine, suveniri, domaća radinost.

Ideja o potrebi za ovakvom smotrom agrara javila se 2017. godine kada je na istom mestu organizovana Izložba poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvođača, koja je već 2018. godine prerasla u Sajam, da bi se u takvom obliku održala i 2019 godine. Prošle godine u znaku pandemije, ovaj sajam je preskočen, dok je ove godine sajam održao sa rekordnim brojem izlagača i posetioca.

Mondo/Ozon

You may also like