A u Mitrovici mirno

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom prethodnog vikenda, u petak , subotu i nedlju, inspekcija je obavila kontrolu 60 objekta na teritoriji grada Sremska Mitrovica kako bi se uverili u to da li se pridržavaju mera prevencije protiv virusa korona.

Provereni su ugostiteljski objekti, svečane sale i kockarnice i kladionice.

Komunalni inspektor Miloš Madžić rekao je, da sa Policijom proveravali kockarnice i kladionice u Sremskoj Mitrovici, gde je ustanovljeno da svi zaposleni i gosti imaju kovid propusnice.

“Za petak, subotu i nedelju inspekcijski nadzor je vršen na teritoriji Sremske Mitrovice. Ukupno za ove dane, izvršeno je 60 inspekcijskih nadzora. Većina objekata nije radila posle 20 časova, oni koji su doneli odluku da rade i posle ovog vremena, ispoštovali su mere.” rekao je Miloš Madžić, komunalni inspektor.

Od početka uvođenja mere radnog vremena od 20 časova, sa kovid propusnicama, u Sremskoj Mitrovici nije izrečena ni jedna kaznena mera, vikend u gradu je protekao mirno, bez problema, dodaje Madžić.

Takođe, lažnih kovid propusnica, o kojima se piše u medijima, u Sremskoj Mitrovici nije bilo. „Komunalni inspektori ne kažnjavaju u ovom slučaju, već prosleđuju Policijskoj upravi, a zatim se dalje podnosi krivična prijava. U Sremskoj Mitrovici ovak slučajeva nema“.

Lokali koji su doneli odluku da ne rade posle 20 časova, uglavnom rešavaju probleme sa radnicima koji nemaju ni jedan potreban dokument.

„Pokušavamo da se prilagodimo, situacija je takva da moramo da smene uređujemo po radicima, da li imaju ili nemaju potvrdu. Za sada je problem, jer oni koji nisu vakcinisani, ako se sada vakcinišu potrebno je da sačekaju i revakcinu. Na žalost, moramo da donesemo teške odluke, a to je da onim radnicima koji su doneli odluku da neće da prime vakcinu, damo rok, kako bi svi zaposleni imali isti tretman. Ne mogu samo vakcinisani da rade posle 20 časova, to je teško za radnika“, kažu u jednom restoranu.

Većina zaposlenih u ugostitljskim objektima se odluči da uradi test na antitela, pa ako ih nema u organizmu, donose odluku da se vakciniše. „Razgovaram sa kolegama, imao sam kovid, pa imam potvrdu, većina je odlučila da se vakciniše, da li će to biti tako videćemo u narednih nekoliko dana. Ja ne mogu da radim smo smene popodne, imam kući decu, porodicu. Kada bude prošao rok mom dokumentu, ja ću se vakcinisati, rekao je za Ozon zaposleni u jednom mitrovačkom restoranu.

Možda Vam se svidi i