30 dana pritvora za medicinskog tehničara

Od strane Ozon
3 komentari

Za medicinskig tehničara B.V. zaposlenog u Hitnoj pomoći u Sremskoj Mitrovici koji se sumnjiči da je odbio da primi pacijenta Živka Rakulića (56), a koji je ubrzo nakon toga preminuo ispred druge zdravstvene ambulante, uhapšen je i određen mu je pritvor od 30 dana.

Za delo koje se B.V. tereti, zaprećena je kazna od dve do dvanaest godina zatvora.

Kako saznajemo u Domu zdravlja Sremska Mitrovica, interna komisija koja je prošle nedelje sprovedena, donela je zaključak gde je zaposleni pogrešio u stručnosti u radu. Disciplinski postupak je pokrenut na osnovu rada komisije. Konačna odluka o disciplinskoj kazni biće doneta do kraja nedelje.

Disciplinski postupak nije vezan za sporove van Doma zdravlja.

Za B.V. određen je pritvor rešenjem Višeg suda u Sremskoj Mitrovici i pokrenut je istražni postupak za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Podsetimo, Živko Rakulić preminuo je 1. aprila u ranim jutarnjim satima kako se pretpostavlja od srčanog udara, ispred zdravstvene ambulante u Sremskoj Mitrovici, jer ga u Hitnoj pomoći nisu primili na pregled.

Možda Vam se svidi i

3 komentari

Bane 16.04.2021. - 12:48 pm

Konačno… Nadam se da će ga stići zaslužena kazna…

Dragna 17.04.2021. - 8:19 am

Saosecam sa porodicom,ali i sa kolegom.Radeći trijazu bolje da ga dr pregleda i da nije hitno.Sa prilivom velikog broja takvih pacijenata kad ne mozes cak i da hoces sve da primis desi se neminovno.

Jaca 17.04.2021. - 10:24 pm

O bože, a otkad to tehničari pregledaju!! Lekar je vođa tima.Tek da se zna.

Komentari su zatvoreni.