Radovi na rekonstrukciji puta Irig – Ruma

Od strane Ozon
0 komentar

Posle pauze od godinu i po dana, nastavljeni su radovi na rehabilitaciji državnog puta od deonice Irig – Vrdnik, preko Rivice, u dužini od šest kilometara.
Saobraćaj na ovom putnom pravcu je obustavljen, a vozači mogu da koriste alternativni pravac od Iriga do Rume, pa prema Vrdniku pored sela Pavlovci, navode “Putevi Srbije”, i to da će ovako biti sve do 20. avgusta kada se očekuje završetak planiranih radova.

Radovi koji su započeli u julu 2019. a prekinuti u januaru 2020, konačno su nastavljeni i to posle vapaja Rivičana da ne mogu da se naplaćaju popravki na svojim automobilima, zbog puta koji je bio u veoma lošem stanju. Putari su za to kratko vreme uradili ivičnjake i kanale za odvod atmosferskih voda, a proširenje deonice ostalo je u rupama.

Dok nismo ugledali mašine, nismo verovali da će nam put ipak biti završen. Kroz naše selo već su skinuli stari asfalt, a za manje od mesec dana dobićemo nov i lep put – kaže predsednik Saveta Mesne zajednice Rivica Slaviša Smiljanić, dodajući da su ovaj trenutak u selu svi čekali.

Selo koje broji oko 600 stanovnika, nalazi se na tranzitnom putu prema banji Vrdnik, pa kroz njega tokom letnjeg perioda prolazi veliki broj putničkih vozila.

Naravno da nam je put važan i za razvoj turizma našeg sela, kada imate loš put, onda vas svi zaobilaze. Mi smo poznati po proizvodnji vina, bostana, paradajza, mnogi svoje proizvode iznesu ispred svoje kuće i prolaznicima tako prodaju. Hvala svima koji su nam izašli u susret da se ovaj posao završi – kaže Smiljanić, naglašavajući da će narednu turističku manifestaciju “Dani bostana”, koja se održava krajem avgusta, goste dočekati sa dobrim putem.

Izvor Novosti

You may also like