Uz veliko angažovanje Mladen i Marko uskoro u svojoj NOVOJ kući

Od strane Ozon
0 komentar

Akcija za Marka i Mladena, dečake koji žive u veoma teškim uslovima i dalje traje.

Za dva dečaka, Marka i Mladena, uzrasta 10 i 15 godina iz Sremske Mitrovice i njihovu majku lavovski se bore lokalna samouprava, preduzeća, sugrađani, privatnih kompanija i institucija.

Kuća u kojoj su dečaci živeli nije bila uslovna za život.

Majka je izašla iz bolnice posle teške operacije butne kosti, a deca su smeštena u Beograd, dok im se ne sredi kuća za normalan zivot. Trenutno se nalazi u jraniteljskoj porodici u Laćarku. Ovaj smeštaj do rehabilitacije obezbedio je Centar za socijalni rad. Kako saznajemo od porodice kod koje se majka nalazi, Centar je obezbedio i invalidska kolica kao i ortopedsko pomagalo- štake a radi lakšeg kretanja tokom perioda oporavka, obezbeđena je garderoba za lične potrebe a takođe joj je obezbeđena i posteljina i peškiri koji će joj biti dati po useljenju u kuću. Voditelj slučaja Centra u redovnom je telefonskom kontaktu sa ocem dečaka kod koga se nalaze maloletni.Marko i Mladen.

ŠTA JE DO SADA REŠENO

Ogrev je obezbedjen, Voda je sanirana, kao i kanalizacija, struja je uključena . Sto i stolice, kao i deo nemeštaja dar su humanog mladica iz Male Bosne, WC šolja i vodokotlić dar su dobre žene iz komšiluka , kao i hrana koja ce se donositi shodno potreb. Centar je kroz jednokratnu novčanu pomoć obezbedio sredstva neophodna za krečenje celokupne kuće u kojoj porodica živi. Privode se kraju pripremni radovi za krečenje. Postavljena su PVC brata i prozori, uskoro se kreće i sa radovima sanjranja podova,. Po rečima Dragana Božića, javio se i dobrotvor koji će kompletno kupatilo zameniti novim.

Šta nedostaje.?

Nakon završetka svih radova, počeće se sa ubacivanjem stvari koje su do sada pristigle a nakon toga biće i više informacija, šta je još potrebno od nameštaja.

Sve sto Vas interesuje, gde možete da pomognete, slobodno se javite, rekao je Dragan Božić, organizator akcije.

Telefon 0605130873

You may also like