120 dečaka i devojčica danas prvi dan u novom vrtiću u Laćarku

Od strane Ozon
0 komentar

Predškolska ustanova “Pčelica”, juče je dobila novi objekat u Laćarku, vrtič “Čuperak”.

Biljana Cvijetić, direktorica PU “Čuperak” rekla je da je ovo jedan od njenih najradosnijih i najsrećnijih dana zbog završetka i otvaranja vrtića, dodala je da su radovi počeli u jesen 2019 godine. Cvijetić je rekla da je ovo jedan od najboljih i najmodernijih vrtića gde će boraviti oko 300 mališana, koji će u vrtić zbog pandemije dolaziti po prioritetima a to su deca pohadjaju pripremni predškolski program, deca ometena u razvoju i deca čija su oba roditelja zaposlena.

Vrtić “Čuperak” je kapaciteta oko 300 mališana, ali kako su na snazi epidemiološke mere, danas je u vrtić stiglo njih 120.

Vrtić “Čuperak” ima šest grupa- deca od staristi tri godine, do polaska u školu. U starom objektu vrtića, koji je još uvek u funkciji, u jednom delu su deca jaslenog uzrasta, od godinu do tri godine, dok su u drugom delu tri grupe poludbevnog pripremnog predškolskog uzrasta (deca koja su ranije boravila u zgradu O.Š Triva Vitasević Lebarnik).

Tokom, trenutne epidemiološke situacije, prioritet deca koja pohadjaju pripremni predškolski program, deca sa smetnjama u razvoju i deca kojima su oba roditelja zaposlena.

Možda Vam se svidi i