Žena moćnog vokala Aleksandra Padrov iz Sremske Mitrovice smatra da umetnik nema barijere

Od strane Ozon
0 komentar

Umetnici su privilegovani da mogu na neko vreme da “izađu iz svoje kože“ i žive neke tuđe živote. 

Aleksandru Padrov zna Srbija, ona je majka, solistkinja RTV, učitelj, profesor solo pevanja, radnik u kulturi… umetnik.

U “doba korone” nije stala, radjaju se nove ideje i deo života koji se odnosi na profesiju nastavlja sa uživanjem uz dodatno učenje koje kako sama kaže, nije teško, jer se umetnik i svaki čovek mora prilagoditi novonastaloj situaciji.

Aleksandra Padrov privatno

Da li Aleksandra ima privatni život?

  • Godima sam učila da postanem profesionalac, naravno nisam bila ali sam to morala da postanem jer nemilosrdan je život za bilo koga, kojom god oblašću da se bavi. Ja sad pričam ispred umetnika, ukoliko nema profesionalnosti ništa nećemo ostvariti, ambivalencija ne postoji kao termin iako sam, recimo “ jako strašan” emotivac. U detinjstvu sam bila drugačija, znala sam da kasnim, da imam opravdane časove, to je nekako i normalno za mladost, sada je to sve drugačije. Postala sam profesionalac u svim aspektima pa i privatno. Ali, kao majka sam sasvim drugačija. U svom poslu sam nemilosrdna, surova i mnogo radim, zdrava, bolesna, dan-noć, spavanje tek kada se završi posao, kada ispunim sve termine koje sam dogovorila. Kod umetnika, porodice često ispaštaju, ovaj teret koji smo mi umetnici sebi dali, koji smo i roditelji i umetnici, mi smo jako veliki zalogaj zagrizli zato što se uvek pitamo da li smo dovoljno dobri roditelji, a istovremeno i dovoljno dobri profesionalci, da li smo se zaista do kraja dali. Da bi sve uradila profesionalno i bila istovremeno i dobra majka, moram uveče da sve zapišem, da razgovaram sa svojim detetom, čujem koje su njegove obaveze i organizujem sutrašnji dan i kao roditelj i kao profesionalac. Noć živim kao i svaki drugi roditelj, kad padne mrak perem veš, završavam poslove po kući, organizujem se, nekada mi nije dovoljan dan da završim sve obaveze ali nekako postižem.
  • Kada je u pitanju situacija oko virusa COVID-19, ne mogu da kažem da mi je mnogo otežan rad, jer ja za sebe mogu da kažem da sam u tom smislu sportista, učena sam kod najboljih profesora, primljena sam u prvih 6. na akademiji. Već tada sam znala da moram mnogo da radim i ono što sam „zagrizla“ to sam morala da završim, ma kakvi uslovi bili.
  • Jeste teško poslednjih meseci, ali uz borbu da se kultura održi, ja učim i potvrđujem neke naučene stvari od ranije, a to je da iskoristim sva tehnološka znanja i da naučim nova, kako bi ostala u kontaktu sa svojim učenicima, saradnicima i nastavila da radim na projektima koji su započeti.
  • Naravno da je lepše kada se umetnost doživljava uživo, ali nažalost svi se moramo prilagoditi novonastaloj situaciji i naći rešenja. Umetnici nađu rešenja. Gledaćemo se putem interneta i na festivalima koje ćemo možda održati uz poštovanje svih mera i svi željno očekivati da prođe epidemija.

    Biografija:
    Rođena je u Vukovaru, a živi u Sremskoj Mitrovici.

Muzičko obrazovanje:
Završila osnovnu muzičku školu za Klavir, u Vukovaru
Srednja muzička škola “Isidor Bajić” Novi Sad, Odsek solo pevanje u klasi primadone mr Vere Vitkai Kovač
Fakultet Muzičkih umetnosti u Beogradu, Odsek solo pevanje u klasi primadone mr Radmile Smiljanić
Solista Radio Televizije Vojvodine
Profesor Solo Pevanja u Muzičkoj školi “Petar Kranjčević” u Sremskoj Mitrovici.
Izvođač je:
Klasične muzike
Džez standarda i popularne strane i domaće muzike
Obrađenih starih sevdalinki i starih tradicionalnih pesama
Vojvođanskih i srpskih narodnih pesama.
Umetnički angažman:
Bogato muzičko i scensko izvođačko iskustvo stekla još u najranijem detinjstvu kada je znala da će joj muzika biti jedini i profesionalni poziv i ljubav u životu
Sa devet godina ostvarila je svoje prve koncerte, kao mladi pijanista i solista dečijeg hora (zbora) u Vukovaru
Snimila je veliki broj trajnih snimaka za Radio Novi Sad, čiji je solista od 2007. godine.
Aktivni je izvođač mnogih koncerata, priredbi i humanitarnih koncerata
Bila je u žiriju raznih dečijih festivala
Sada podučava mlađe pevače tehnici pevanja i otvara im vrata daljeg uspeha.
Nastupala je sa:
Filharmonijom mladih iz Beograda
Velikim tamburaškim orkestrom Radio Televizije Vojvodine
Solista je Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” iz Vukovara (2002-2007)
Solista je KUD “Branko Radičević” iz Sremske Mitrovice
KUD “Svetozar Marković” iz Novog Sada
KUD iz Šida
KUD “Nušić” iz Borova i dr.
Festivali:
Vojvođanske Zlatne Žice, Novi sad
Zlatna Tamburica, Novi Sad (pobednička pesma 2012. godine – “Banat”)
Festival gradske i zabavne muzike, Banja Luka
Grožđenbal, Sremski Karlovci, (pobednička pesma 2013. godine – “Berba”, tekst Branko Radičević, kompozicija Milovan Miškov).
“Posebno, i sa ponosom, ističem svoj kulturni doprinos Srpskoj zajednici i narodu u Republici Hrvatskoj, pri SKD “Prosvjeta” sa sedištem u Zagrebu. Rado se odazivam i nastupam na raznim priredbama i svečanostima koje organizuju zajednice nacionalnih manjina, u Srbiji i inostranstvu.”

Možda Vam se svidi i