Završni radovi na kružnoj raskrsnici “Radinačka petlja”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na kružnoj raskrsnici na ulazu u Sremsku Mitrovicu sa auto – puta, takozvanoj “Radinačkoj petlji” ušli su u samu završnicu.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslava Jokića trenutno je u toku postavljanje završnog PmB sloja asfalta.

“Upravo su u toku radovi na postavljanju poslednjeg sloja, radi se o najsavremenijem sloju asfalta betona koji je moguć u ovom trenutku postaviti. On u sebi sadrži polimere koji mu daju dodatnu elastičnost, ali i čvrstinu, što je jako važno s obzirom da će kroz ovu raskrsnicu prolaziti ogromana količina teretnog saobraćaja, tako da želimo da je učinimo maksimalno bezbednom, sigurnom i dugovečnom”, rekao je Jokić.

On je dodao da se u Javnom preduzeću “Putevi Srbije” izvode pripreme za postavljanje javne rasvete na samoj raskrsnici i da očekuje da će ekipe “Puteva” u narednih par dana već biti na terenu.

“Ukoliko vremenske prilike dozvole, ja se nadam da ćemo zvanično i u punom obimmu kružnu raskrsnicu moći da otvorimo u narednih 15 do 20 dana, s tim što će uređenje same raskrsnice u smislu zelenila sačekati lepše dane. Sada će svakako biti postavljen zalivni sistem, s obzirom da želimo da raskrsnica tokom cele godine izgleda lepo i zeleno”, rekao je Jokić.

Prema njegovim rečima u naredna dva meseca na raskrsnici će biti postavljen i informacioni led ekran koji će pružati servisne informacije svim koji dolaze u Sremsku Mitrovicu.

Podsećanja radi, ukupna vrednost radova na izgradnji kružne raskrsnice „Radinačka petlja“ iznosi oko 40 miliona dinara, a finansirani su od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. Izvođač radova je „Sremput“.

You may also like