Završena je sednica Kriznog štaba, nakon koje nije bilo izjava za medije.

Odluke će biti saopštene na konferenciji za medije u 15 časova. 

Jutrošnja sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa trajala je kraće nego dosadašnja zasedanja, a završena je bez izjava i komentara, uz najavu da će se više o potencijalnim novim merama znati u 15 sati na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Grad Beograd podržava predlog Privredne komore Srbije da se nađe način da vikendom rade maloprodajni objekti, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodaje da se grad zalaže da vikendom rade i ugostiteljski objekti, kao i sva industrija koja zavisi od maloprodaje i koja se nalazi u teškom stanju, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao da će Grad apelovati na članove Kriznog štaba da se nađe način za duže radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata vikendom, makar kao i radnog dana.

„Imamo razumevanja za očuvanje javnog zdravlja, ali moramo, kao i uvek, da nađemo meru između očuvanja zdravlja građana i rada privrede. Ako privreda ne bude radila neće biti novca ni za čuvanje javnog zdravlja“, rekao je Vesić za Studio B, prenosi Beoinfo.

Možda Vam se svidi i