Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zasedaće u petak u 8.00 sati ujutru, saznaje Tanjug.

Prema onome što navode epidemiolozi, očekuje se da u središtu pažnje budu mere koje bi se odnosile na predstojeće praznike i očekivani dolazak naših građana u zemlju. 

„Jedna od mera koja se trenutno razmatra radi suzbijanja virusa kovid 19 je uvođenje obaveznog PCR testa za one koji dolaze u Srbiju uoči predstojećih praznika, a nastavljamo svakodnevno da odmeravamo mere i šta je još potrebno učiniti da bi se situacija držala pod kontrolom“, rekla je danas i predsednica vlade Ana Brnabić. 

Premijerka je rekla da se nastavlja rad na prevenciji eventualnih katastrofalnih scenarija, kako se ne bi zatvarala privreda, ili da dođe do što manjeg zatvaranja. 

Kako kažu iz medicinskog dela Kriznog štaba, svakodnevno se raspravlja o novim merama, a neke od njih su napisali i poslali na razmatranje. 

Među tim predlozima je uvođenje PCR testiranja pri ulasku u našu zemlju, ali i potencijalni karantin i izolacija. 

Stručnjaci upozoravaju i da bi dolazak velikog broja građana u Srbiju koji bi ovde mogli da se razbole predstavljao dodatni pritisak na naš zdravstveni sistem. 

U Srbiji su u protekla 24 časa registrovana 7.804 novozaražena koronavirusom, preminule su 54 osobe, a na respiratorima se nalazi 319 pacijenata, što je najviše od početka pandemije. 

Širom zemlje na bolničkom lečenju je 8.489 osoba.

You may also like