Zabranjen ulazak strancima iz 5 zemalja, a naši građani koji odatle dolaze moraju u IZOLACIJU

Od strane Ozon
0 komentar

U Srbiji su registrovana ukupno četiri slučaja korona virusa, a Vlada Srbije donela je na današnoj sednici pooštrene mere prevencije, među kojima je i privremena zabrana ulaska u Srbiju strancima iz pet država – Italije, pojedinih provincija Kine, Južne Koreje, Irana i delova Švajcarske, kao i samoizolacija za naše građane koji odatle dolaze.

Ekonomske posledice korona virusa se još ne osećaju, ocenjeno je na predstavljanju mesečnika Makroekonomske analize i trendovi (MAT). Kako je konstatovano, „korona virus će opteretiti privredu evrozone, neće poštedeti ni ekonomiju Srbije, ali je uverenje da će šteta biti minimalna“.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdalo je danas preporuku fakultetima i visokim školama da zbog pojave korona virusa odlože studijska putovanja u inostranstvo.

Er Srbija je najavila da će sprovesti odluku Vlade Srbije kojom se zabranjuje, odnosno ograničava dolazak u Republiku Srbiju stranim državljanima koji dolaze sa „kritičnog područja“. Er Srbija je postavila posebnu veb-stranicu (https://www.airserbia.com/sr_latin/informacije/letovi/list-otkazanih-letova) putem koje putnici mogu da se upoznaju sa trenutnim statusom njihovih letova.

Blic

Možda Vam se svidi i